Megérkezett a Betlehemi Láng Budakalászra. A béke hírnökét a város alpolgármestere vitte Gödöllőről Budakalászra. A láng a Városháza udvarán ég, amelyből bárki vihet haza.

Budakalászon a Betlehemi Láng

Megérkezett Budakalászra a Betlehemi Láng, amely Betlehemből, a Születés-bazilikából Bécsen és Gödöllőn keresztül érkezett az agglomerációs településre.

Gödöllőről vitték Budakalászra

A békelángot Forián-Szabó Gergely alpolgármester Gémesi Györgytől, Gödöllő polgármesterétől vette át és vitte el Budakalászra.

Egy lámpásban vitte az alpolgármester a lángot Budakalászra

A béke hírnöke

A Betlehemi Láng a béke hírnöke (Friedenslicht), békességre és összefogásra hív. Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek. A láng ennek üzenetét hordozza, ezért is szeretné a budakalászi önkormányzat, hogy minél több családhoz és közösséghez eljuthatna.

Bárki vihet belőle

A lángot a budakalászi Városháza udvarán őrizik aki szeretne hazavinni a fényéből, az a következő napokban reggel 8 és 16 óra között megteheti. Városrendészeink szombaton és vasárnap is szívesen veszik az érdeklődést (a külső szolgálat miatt egy telefonhívást előtte érdemes megtenni – 06 70/314-6104).

Cserkészek viszik a lángot

A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja a béke szimbólumaként egy bécsi cserkészcsapat ötlete nyomán már több mint három évtizede jut el az európai nemzetekhez, közösségekhez.

Bécsből kerül Magyarországra

A lángot minden évben lámpásba zárva, repülőn hozza el egy cserkész Bécsbe, ahol az Osztrák Cserkészszövetség által szervezett ökumenikus istentiszteleten átveszik azt a környező országok cserkészei, hogy azt elvigyék saját országaikba.

Ez is érdekelhet

Karácsony Gergely: Péntektől folytatódik az ingyenes koronavírus tesztelés Budapesten, itt vannak a részletek

Kiemelt kép: Betlehemi Láng a Városháza udvarán – Forrás: budakalasz.hu