Biciklis gázolás történt Óbudán. Bár a kerékpárosnak lett volna elsőbbsége, a figyelmetlen sofőr áthajtott rajta. Súlyos sérülést okozott

Áthajtott rajta

Sokkoló gázolás történt pénteken Budapest 3. kerületében. A középkorú férfi biciklivel közlekedett a Serfőző utca és az Árpád fejedelem úti kereszteződésnél, amikor a kerékpáros-átkelőnél egy figyelmetlen sofőr elgázolta és áthajtott rajta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan nem adják meg az elsőbbséget

A férfit súlyos sérülésekkel életveszélyes állapotban szállították kórházba. Többen megjegyezték, hiába jelzi tábla az átkelőt, nagyon sokan nem adják meg az elsőbbséget ezen a szakaszon. – írta a Metropol.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több szemtanú is volt

A szörnyű balesetnek több szemtanúja is volt, ugyanis hétköznap elég nagy erre a forgalom.

Volt, aki próbálta ellátni

„Elég rossz állapotban volt a férfi. Én sajnos már nem tudtam segíteni, de többen is körbeállták, volt ott egy háziorvos is, aki próbálta őt ellátni, amíg kiérkeztek a mentők” – mondta el egy szemtanú.

Az autósok is látták a balesetet

„Mi is épp arra mentünk autóval, de már csak az elfektetett biciklit láttuk és a mentőt. Naponta kétszer járok azon a helyszínen szintén kerékpárral és szomorúan tapasztalom, hogy az autósok ezerrel gurulnak és 10-ből legalább 8-an nem adnak elsőbbséget” – mondta ez egyik autós.

Felháborodtak a kerékpárosok

A hír hallatán teljesen felháborodtak a kerékpárosok, akik nem is voltak restek elmondani a véleményüket.

Egóromboló lehet egy biciklisnek elsőbbséget adni

Itt egyébként a kerékpárosnak van elsőbbsége, de 90 százalékban nem engednek át, sokszor oda se néznek, hogy jön-e biciklis. Minden nap erre járok, hiába lenne elsőbbségem, nagyon kevesen adják meg. Igazán egóromboló lehet, hogy egy kerékpárosnak elsőbbséget kell adni, de ha ez a szabály, akkor igenis elsőbbséget kellene adni!

Élet és halál között lebeg

A férfi jelenleg is élet-halál között lebeg. T. János elmondása szerint öccsét csupán a gépek tartják életben.

Gépek tartják életben

„A kisöcsémmel történt a baleset, sajnos. Csak a gépek tarják életben. Elsején ünnepeltük a 46. születésnapját. Az orvosok szerint menthetetlen az állapota..”. – mondta a testvére, János.

Bíznak a felépülésben

A családtagok azért még bíznak a csodában és reménykednek abban, hogy a férfi erőre kap és felépül.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: freepik/Illusztráció