Megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyermeke A kislány a Lilibet “Lili” Diana nevet kapta.

Februárban jelentették be

Meghan és Harry még februárban jelentették be, hogy érkezik a második csemetéjük, az örömhírről a People magazin hasábjain keresztül, és egy magazin oldalára feltöltött érzelmes fotó útján számoltak be.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Archie, a nagytestvér

“Megerősítjük, hogy Archie nemsokára nagytestvér lesz. Henrik sussexi herceg és Meghan sussexi hercegné második gyereküket várják.” – mondta akkor a pár sajtósa.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Misan Harriman készítette a fotót

A bejelentéskor készült fotót  Misan Harriman készítette és ahogy az Instagram-posztjának képaláírásából kiderül, a fotó iPaddel készült és távolról vezérelte azt a fotós, vagyis ez azt jelenti, hogy nem volt fizikailag jelen a fotózás helyszínén.

Ez volt az a fotó:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Misan Harriman (@misanharriman) által megosztott bejegyzés

Kaliforniában született

A kis Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor péntek reggel látta meg a napvilágot, a kaliforniai Santa Barbara kórházban, a pár közleményéből kiderül, hogy mind az anya, mind gyermek jól vannak, írja a BBC.

Erzsébet és Diana előtt tisztelegve

A pár a névválasztás kapcsán elmondta, hogy gyermeküket II. Erzsébet királynő után nevezték el, ugyanis a királynő beceneve a Lilibet. Ez egyébként A korona című sorozatból sok ezer néző számára derült már ki, ugyanis a nemrégiben elhunyt Fülöp herceg gyakran nevezte feleségét Lilibetnek. A Diana név pedig egyértelműen Harry, tragikus körülmények között elhunyt édesanyjára, Diana hercegnére utal.

Erzsébet 11. dédunokája

II. Erzsébet a kis Lilibet születésével már 11-szeres nagymama, sőt nemsokára megszületik 12. dédunokája is, ugyanis András fiának a lánya, Beatrix nemrégiben jelentette be, hogy állapotos, erről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. Az újszülött az első királyi bébi, aki Fülöp herceg halála utána született.

Kapcsolódó:

Bébibumm

A királyi családban egyébként az idei év igazi bébibumm, ugyanis Eugénia hercegnő – Beatrix húga – februárban adott életet kisfiának, aki a August Philip nevet kapta, Fülöp herceg előtt tisztelegve. Emellett pedig Zara Tindall, Erzsébet lányának, Anna hercegnőnek a lánya is nemrégiben hozta világra a fiát, aki a Lucas Philip nevet kapta, szintén Fülöp herceg előtt tisztelegve.

Harryék Amerikába költöztek

Harry – az uralkodó unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – Meghannal együtt tavaly felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként ráháruló hivatalos feladatok ellátásával és a házaspár Amerikába költözött. Harry azonban megőrizte hercegi címét és hatodik helyét a brit trónutódlási sorban. Így most újszülött lánya, a nyolcadik a trónöröklési sorban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Harry herceg és Meghan Markle – Forrás: Youtube-videó