Közel két éve halt meg füstmérgezésben Babicsek Bernát. A fiatal színész szülei nem nyugszanak bele abba, hogy a rendőrség szeptember végén megszüntette az újraindított nyomozást fiuk halálával kapcsolatban. A Babicsek szülők szerint gyermeküket gondtalanságból ölték meg, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki volt a felelős ezért.

Tragédia Solymáron

Amint arról beszámoltunk, Babicsek Bernát, 2021. december 31-én otthonában 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt a harmónikás otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, s bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a holttestet

A szülők nem tudták elérni fiukat, ezért 2 nappal később elmentek a solymári házhoz. Bernáth édesapja betörte az ajtót, akkor talált rá a színész élettelen testére. A gyászoló szülők  feljelentése nyomán a hatóságok rekonstruálták a végzetes éjszakát. A szakértők szerint a tűzjelzőre kiérkező járőr nem az előírásoknak megfelelően járt el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A nyomozás folytatását szeretnék

Szerintük, a 41 éves fiuk életét a kiérkező járőr meg tudta volna menteni. A hatóságok mégis megszüntették a nyomozást, amit a családtagok nem akarnak annyiban hagyni. Ügyvédjük indítványozta a nyomozás tovább folytatását, illetve azt, hogy az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Nem értik a döntést

„Mindenki fel van háborodva, mi sem értjük, miért született ez a döntés. Az eljárást igazságtalannak tartjuk. Két dolog miatt kezdtünk ebbe bele: egyrészt szerettük volna megtudni, mi történt Bernáttal, a másik célunk, hogy ne forduljon többé ilyen elő. Ne felületesen vizsgálják az ilyen ügyeket” – mondta el Babicsek Bernát édesanyja a Blikknek.

Megmenthető lett volna?

„Most már biztosan tudom, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni. Biztos vagyok benne, hogy nem meghalt, hanem gondatlanságból megölték. Ezt bizonyítja a vizsgálat is, hiába nem akarja a rendőrség kimondani. El vagyunk keseredve, mert ha így marad, nem érjük el a kitűzött célunkat, hogy mással ne fordulhasson ilyen elő, és hiszem, hogy Bernát csak akkor tud békében nyugodni, ha hivatalosan is bebizonyosodik, hogy mi történt”. 

Nem kereste őket a cég

“A biztonsági cég azóta sem keresett fel minket, hogy legalább bocsánatot kérjen. Azt sem tudom, ki volt az a járőr, aki hagyta a fiamat meghalni. Mondjuk, ha kiderülne, akkor sem akarnék vele beszélni, nem tudnék a szemébe nézni” – zokogott az elhunyt színész édesanyja.

Nem enyhül a gyász

A szülőket szabályszerűen felemészti a gyász. Naponta többször kimennek a solymári temetőbe Berhát sírjához. Az édesapa, az elmúlt 2 évben felújította fia házát, ám a gyászoló anya nem tudja betenni oda a lábát, ahol fia meghalt.

Babicsek Bernát temetése

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem tud bemenni a házba

„Én képtelen vagyok oda menni, de a férjem a két kezével felújította a házat. Segítettem neki kiválasztani a színeket, a csempét, úgy, ahogyan az Bernátnak tetszett volna. Tudom, butaság, de úgy éreztem, hiába nincs itt, akkor is neki csináljuk. A végeredmény olyan lett, mint egy kis ékszerdoboz, de üresen áll. Lelkileg még nem tartunk ott, hogy bármit is tudjunk vele kezdeni” – mondta az édesanya. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred

Kiemelt kép: Babicsek Bernát emlékműsor a Turay Ida Színházban