Eddig még meg nem erősített információk szerint a Nemzeti Színház vasárnap és hétfőn zárva tart majd a következő két hónapban. A vezetők minden bizonnyal energiatakarékossági megfontolásból hozták meg a döntést.

Látogatás a Nemzetiben

Szeptember közepén Csák János kulturális és innovációs miniszter, illetve Hoppál Péter és Pataki András államtitkár látogatást tett a Nemzeti Színházban, ahol a teátrum vezérigazgatójával, Vidnyánszky Attilával tárgyaltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Stratégiai szerep

Az eseményről szóló közleményben az áll, a delegáció és a vezérigazgató „megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét”, valamint, hogy a teátrum „megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vasárnap és hétfő: zárva

Ehhez képest a Népszava értesülése szerint a Nemzeti Színház energiatakarékossági megfontolásból heti két napot zárva tart majd novemberben és decemberben. A színház vezetése még nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést.

Sokat mondó műsortábla

A Nemzeti Színház műsortáblázata mindenesetre megerősíti az információkat. Az interneten is látható program szerint ugyanis vasárnaponként és hétfőnként nem tartanak majd előadásokat a teátrumban.

Spórolnak a József Attilában is

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy nyolc előadást töröltek a József Attila Színház novemberi programjából. A drasztikus döntés okairól maga a színház igazgatója beszélt, aki elmondta, hogy „a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel a József Attila Színház a következő időszakban megváltozott műsorrenddel működik.”

Ezt teheti, akinek jegye volt

Aki korábban már jegyet vásárolt valamelyik olyan előadásra, ami elmarad, az becserélheti másik, megtartásra kerülő darabra, vagy vissza is tudja váltani a jegyét a Szervezési Irodában, amelynek elérhetősége a József Attila Színház honlapján található meg.

Csak hétvégén lesznek nyitva

A hétköznapi előadásokat egytől egyig törölték a programból. Az igazgató, Nemcsák Károly azt mondta, hogy áttekintették a már kiadott novemberi és készülőfélben lévő decemberi műsorukat. Ezután határoztak úgy, hogy a legegyszerűbb, ha csak hétvégén játszanak

Meddig lesz ez így?

Nemcsák Károly nem tudta megmondani, hogy csak az év végéig lesz zárva a színház hétköznapi napokon, vagy további hónapok is lesznek, amikor csak hétvégente lesz előadás.

Bezár az Erkel

A megemelkedett rezsiárak miatt novembertől bezár a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Erkel Színház a fűtési szezon idejére – jelentették be még szeptemberben. A fűtési szezonra kapott ajánlat egymilliárd forint körüli gázszámlát eredményez, ami nyolc-tízszeres változást jelent. Az Erkel a 2400 ülőhelyével Magyarország legnagyobb állandó kőszínházának számít. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nemzeti Színház