A láncfűrész egy rendkívül praktikus, sokoldalú készülék, ami jó szolgálatot tesz a ház körüli munkák elvégzésekor. Legyen szó fakivágásról, gallyazásról, tűzifa aprításról vagy faanyag darabolásról, minden esetben megkönnyíti a munkánkat. A kérdés már csak az, hogy milyen típusú láncfűrész lesz számunkra az igazi?

A kínálat meglehetősen sokszínű, az akkumulátoros, a benzines és az elektromos láncfűrész is rendelkezésre áll. A megfelelő munkagép kiválasztásakor mindig az egyéni igényeink, elvárásaink a mérvadóak. 

Akkumulátoros vs elektromos láncfűrész

Az elektromos kialakítású láncfűrészeket hálózathoz kell csatlakoztatni, ami kötötté teszi a használatát. Jellemzően a ház körüli kisebb munkák elvégzése alkalmával szokás használni ezeket, de bent a műhelyben vagy a lakásban is bátran alkalmazható. Bármikor üzembe helyezhetők és ha van a közelben konnektor, akkor bármeddig dolgozhatunk velük. A használat időtartamának tekintetében természetesen előre fel kell mérni a szükséges teljesítményt és ennek megfelelően kell választani. Ezzel ellentétben az akkumulátoros változatok működtetéséhez nem kell elektromos hálózat. A feltöltött akkumulátorok birtokában az udvaron, a műhelyben és bárhol máshol is hatékonyan tudunk dolgozni velük. Csak arra kell odafigyelnünk, hogy mindig gondoskodjunk az akkumulátorok töltéséről. Ha órák hosszat szeretnénk működtetni és nincs idő megvárni, míg az aksi feltölt, akkor egy tartalék akkumulátor ideális megoldást jelenthet. 

Benzines vs. lektromos láncfűrész 

Mint, ahogy a nevében is benne van, a benzines változatok benzinnel működnek. Ez azt jelenti, hogy a használatuk közben égéstermék keletkezik, ami olykor füstöt és kellemetlen szagokat is eredményez. Az elektromos láncfűrészekkel ellentétben, a benzines modelleket csak kültéren tudjuk használni. Nemcsak az égéstermék miatt, hanem a munkagép dinamikája és erős hangja miatt is. Erre szokták azt mondani, hogy valamit valamiért. A benzines változatok óriási előnye, hogy nagy teljesítménnyel rendelkeznek, amire gallyazáskor vagy fakivágáskor szükség is van. Mivel nincs vezeték, ezért munkavégzés közben nem kell állandóan azt lesnünk, mikor lépjük át vagy mikor húzzuk arrébb a kábelt. Mind közül ezek a típusok a legdrágábbak, de ha egy extra nagy teljesítményű készülékre van szükségünk, amit a kert végében vagy az erdő közepén is nagy hatékonysággal tudunk használni, akkor ez a legjobb megoldás. Bármelyik változatot is szeretnénk beszerezni, a Makita és a Hikoki termékeiben nem fogunk csalódni. 

Ez a cikk szponzorált tartalomA BudaPestkörnyéke.hu hírportált naponta 340.000 ember olvassa a forgalmas napokon, ezzel Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja vagyunk. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének!