A koronavírus nem válogat. Újabb pedagógus halt meg Magyarországon. Törökbálint köztiszteletben álló óvónénije, az alig 50 éves Fórizsné Matuz Magdolna halálhírét a polgármester jelentette be.

Veszélyben vannak a pedagógusok

A pedagógusok különösen nagy veszélyben vannak, mégsem szerepeltek a magyar oltási terv elején, holott több európai országban előre vették őket. A gyermekek könnyen hozzák-viszik a vírust, ezért a pedagógusok munkája roppant rizikós. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elveszi a vírus a legjobbakat

Törökbálint polgármestere, Elek Sándor meghatóan búcsúzott az óvónőtől a közösségi oldalán, így fogalmazott: „Egyre fájdalmasabb felismerni, a vírus nem válogat! Az ismerősöket, kollégákat, a családtagokat is elragadja. Elveszi tőlünk a legjobbakat, a legkedvesebbeket is.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A járvány áldozata lett

Mély megdöbbenéssel fogadtam a hírt, hogy kollégánk, sokak kedves óvó nénije, Fórizsné Matúz Magdolna a tomboló járvány áldozatául esett. Magdolna öt éven keresztül óvta, vigyázta, tanítgatta gyermekeinket, unokáinkat a Bóbita Óvodában. Tavaly nyáron váltott, és áldozatos munkáját a Nyitnikék Óvodában folytatta tovább.

Felfoghatatlan

Néhány héttel ezelőtt még kollégáimmal együtt jelentkezett, hogy önkéntesként segítse a vírus elleni harcot a Tüdőszanatóriumban. Felfoghatatlan, ami történt! A legmélyebb őszinteséggel kívánok részvétet a családnak, a hozzátartozóknak” – írta Elek Sándor polgármester.

Veresegyházon fiatal tanárnő halt meg

Pont ma reggel számoltunk be arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Tötökbálinthoz képest az agglomeráció másik oldalán, Veresegyházon egy fiatal tanárnő halt meg koronavírusban.

Az iskola is búcsúzik

 „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kolléganőnk Ézsöl Mónika tanárnő március 26-án örökre itt hagyott bennünket. Hiánya pótolhatatlan. Emlékét szívünkben megőrizzük” – így búcsúzik a város általános iskolája kollégájától.

Így emlékeznek rá

Virágok a veresegyházi iskola előtt – Forrás: Facebook

Tanítványai várták vissza

Rengeteg tanítványa gyászolja Mónikát. A tanárnőt pár hete kapta el a koronavírust. Ám hiába várták vissza szeretett osztálya diákjai és mindazok, akiket tanított, a koronavírus örökre elragadta tőlük.

Búcsúznak Mónikától

A fiatal magyar tanárnő halálhírére a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola főbejáratánál többen is megemlékeztek, illetve megemlékezhetnek. A gyászolók egy szál virággal, üzenettel vagy rajzokkal búcsúzhatnak a szeretett pedagógustól.

Meghalt a józsefvárosi gimnázium tanára

A múlt héten írtunk arról, hogy meghalt a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium történelem-filozófia szakos tanára. Az 54 év éves pedagógus szintén koronavírusban hunyt el. A  beszámolók szerint a férfi egészséges volt, március 24-én azonban meghalt. 

Beoltják a pedagógusokat

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten jelentette be, hogy soron kívül mégis beoltják a pedagógusokat. A szakszervezet hónapok óta kéri, hogy az óvónők és tanárok kapják meg a koronavírus elleni vakcinát.

60-nál több tanár halt meg

A kormány hosszú gondolkodás után csak most döntött a soron kívüli oltásról. Ennek keretében április 1-jén kezdik oltani a pedagógusokat. Az iskolákat április 19-én nyitják újra, még azelőtt, hogy a teljes védettség kialakulna a tanároknál és az óvónőknél. Magyarországon eddig több mint 60, oktatásban dolgozó hunyt el a járványban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Elek Sándor polgármester oldala