Gyereknap alkalmából Mini Muri és Boribon Érden, Sportág – és Hangszerválasztó Budapesten, Szeláví! Fesztivál Pilisborosjenőn, Lovas Gyereknap Simonpusztán, Lovas Gyereknap Simonpusztán, Nyílt nap a Hungária Kocsiszínben, repülőnap Budaörsön. Családi programok várnak az Erzsébetligetben, az Operában, a BOK Csarnokban, Újpesten, futóverseny Fóton és Csömörön. Színházi találkozó kínál négynapos szórakozást Kápolnásnyéken, Hello piac az Erzsébet téren, lesz Gourmet és Mentes Fesztivál, Kaktuszkiállítás a Füvészkertben, Borbarangoló a Nyakas hegyen és még sok más élmény!

Mini Muri a kertben, gyereknap Érden

Lesz ládavasút, öko labirintus, kezes/lábas – biciklis játékok, arcfestés, kézműveskedés. Csiga duó koncert, bűvészműsor, bábszínház, táncbemutató és meseversek szórakoztatják az aprónépet. A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében food trackok sora csillapítja majd az éhséget.

A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Boribon Érdre kirándul

A Parkvárosi Közösségi Házban péntek délelőtt a Nefelejcs Bábszínház előadásában láthatjuk Boribont és barátait.

Szeláví! Fesztivál Pilisborosjenőn

Pilisborosjenő felé kell venni az irányt, ha egy nagycsaládos fesztiválhangulatra vágyunk. Május 27-29. között a Pilisi Parkerdőben, az egri vár másolata mellett rendezik meg a Szeláví! Fesztivált, ahol a természet lágy ölén lesz majd zene, tánc, irodalom és utánozhatatlan piknikhangulat is. A nyárindító ökofesztivál családi programnak sem utolsó, a kicsiknek gyerekprogramokkal, a nagyobbaknak pedig zöld beszélgetésekkel, workshopokkal, vásárral és koncertekkel készülnek, változatos fellépőkkel.

Nagycsaládos hangulatú piknik

Sportág – és Hangszerválasztó Budapesten

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó május 27-28-án, pénteken és szombaton, 9 és 17 óra között, a Merkapt Sportközpontban. A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Lovas Gyereknap Simonpusztán

A nap folyamán számos színes lovas programban vehetnek részt az idelátogató Családok, betekintést nyerhetnek a lovak életébe, testközelből ismerhetik meg a lovakat és mindezt úgy, hogy egy varázslatos világba csöppennek! A nap folyamán közösen megválasztjuk SIMONPUSZTA LEGSZEBB LOVÁT, mindezt úgy, hogy a vállalkozó kedvű gyermekek részt vehetnek a ló ápolásában, csinosításában és a nap végén a szavazók között értékes lovas nyereményeket sorsolunk ki- hív az Érd melletti Simonpusztára a szervező.

Gyerekkönyv-fesztivál Pomázon

Május 28-án megrendezésre kerül az I. Pomázi Gyerekkönyv Fesztivál. A rendezvény keretein belül izgalmas könyveket és meséket ismerhetnek meg, lesz hangszersimogató és a nap zárásaként a Kokopelli Jazz Matinén vehetnek részt a gyerekek. Vasárnap, gyereknap idén is remek koncertekkel és programokkal várja a fiatalokat. Táncbemutatók, interaktív mesetáncház, zenés meseelőadás, Airsoft, Íjászat, ejtőernyős szimuláció a MATASZ jóvoltából és még sok más. Természetesen elengedhetetlen a Mini Vidámpark, a kürtőskalács, a kézműves vásár és a kézműves foglalkozások.
Belépés INGYENES!

Gyereknap az Erzsébetligetben

Gyereknap és Bing Show a BOK Sportcsarnokban

Bok Csarnokban május 29-én fergeteges gyereknapi hangulat vár! 2 Bing Showval, a rendezvény ideje alatt Bing Nyusziékkal lehet fotózkodni, játszani. Lesz bűvész show, óriás buborék show,bBohóc műsor, ugrálóvár, Lehetőség lesz arcfestésre és csillámtetkó keszítésére.

Gyereknap az Operaházban

Mesélő muzsika címmel a Filharmónia Magyarország szervezésében több gyerekelőadás is lesz a hétvégén az Operaházban és az Erkel Színházban az apróságoknak, Lakner Tamás vezetésével.

Nyílt nap a Hungária Kocsiszínben

A nagy találkozásnak az 1902-ben épített, többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín ad helyszínt, ami 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon működés közben is megtekinthető lesz a kocsiszín különlegessége, az a beépített emelőberendezés, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti „cirkálókat”. A látogatók hangulatát tovább emeli a vezetett csarnoklátogatás, a járműkiállítás és a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramja és az Álmok Álmodói kiállítás. A gyerekeket arcfestés is várja.

A Combino villamosok otthonában

Neszmese a Márai Sándor Művelődési Házban gyerekeknek

A Neszmese – mese, ami nesz, nesz, ami mese, nesze! projekt elektroakusztikus zeneszínház, amely elektroakusztikus zenei mesekoncert formájában egy narrátor és két elektronikus zenész közreműködésével kalauzolja közönségét a hangzások világába, ahol zajok, neszek, zenék a történetek mozgatórugói.

Régi idők gyereknapja Újpesten

Az István téren felidézhetjük együtt a múlt század hamisíthatatlan retró hangulatát és megismertethetjük gyermekeinkkel! Újpest Önkormányzata idén egy különleges programmal készül a kicsiknek és nagyoknak. A gyereknap ezúttal egy időutazás is egyben, ahol a fiatalok megismerhetik milyen volt akkor, amikor még szüleik és nagyszüleik voltak gyerekek.

Budaörsi gyereknapi repülőnap

Különleges repülőnappal készül a Budaörsi repülőtér gyereknapra! A légi kalandok előtt és után, a gyermekszigeten légvárak és kézműves programok, óriásbábok, arcfestők, csillámtetoválók és lufihajtogatók várják a gyerekeket. Természetesen a földi járművek szerelmeseiről sem feledkeztek meg! A legkisebbek biztonságosan ismerkedhetnek a vezetés élményével az elektromos kisautó pályán, a nagyobbak pedig kipróbálhatják, milyen érzés eredeti katonai járműveken utazni.

Színházi találkozó Kápolnásnyéken

Mozaik Országos színházi találkozó Kápolnásnyéken: 4 nap, 12 előadás. “Az a misszióm, hogy a fiatal generációt megnyerjem a színháznak” – vallja Ludas Matyi Jr. előadás főszereplője, Gábor Márkó.

Hello piac az Erzsébet téren

Gyere el Te is Budapest legmenőbb design vásárára az Akvárium Klub Official-ba, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskákat, ruhákat, ékszereket, divat kiegészítőket, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs terméket, kézműves gasztro készítményeket, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat – hív az Erzsébet térre szombaton és vasárnap egész napra a szervező, a Belvárosi Fesztivál

Futóverseny Fóton és Csömörön

A Fóti Futi amatőr futóverseny 2 és 5 km-es távokkal várja a mozogni vágyókat. Csömörön a horgásztónál SULICITTA jótékonysági futás rajtol, 1 és 5 km-en mérhetik össze futó-tudásukat a résztvevők

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn

Idén már 8. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, az ország és a régió egyik legnagyobb természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvénye május 27 és 29 között.

 ZÖLDRE, ÚJRA TERVEZÉS Gödöllőn

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál egy olyan szemléletformáló rendezvény, amely hangsúlyozza a világ természeti értékeinek fontosságát és azok védelmének szükségszerűségét. Az idei fesztivál tematikája: ZÖLDRE, ÚJRA TERVEZÉS.

Kaktuszkiállítás és vásár három napon át a Füvészkertben

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket! A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várják!

Gourmet Fesztivál a Millenárison

A három napon át tartó fesztivál témája az ÖRÖKSÉG. Hazánk nevezetes éttermei, cukrászdái mellett találkozhatunk Mautner Zsófival, Sárközi Ákossal és más gasztroarcokkal, miközben isteni finomságokat kóstolhatunk.

Mentes szombat Budaörsön

Mentes a Trendben – Egy nap a tudatosság jegyében! Ingyenes rendezvény Budaörsön a Fashion Trend Centerben, ahol a minden mentes vonul fel.

Nyakas hegyi Borongoló Tökön

A rendezvény alkalmából kinyitnak a Borút tagjainak boros pincéi, présházai és egy-két vendég termelő is beköltözik a helyi pincékbe! A pincéket egy két kilométeres túrára fűzték fel, mely gyalogosan vagy a rendezvény ideje alatt a három fő helyszín között lovas szekerekkel, úgynevezett stráfkocsikkal is körbejárható lesz:) A rendezvény ingyenes, csak a helyben történő fogyasztásokért, illetve a stráfkocsis utazásért kell fizetni.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ ifjusagi.onkormanyzat.erd