Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál elsőként megírta, a váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál állítólag gyermekrablási kísérlet történt. Egy 12 éves kislányt próbált meg elcsalni egy férfi. Néhány napja megkérdeztük az esetről a rendőrséget, megindították a nyomozást, most elküldték nekünk a vizsgálat eredményét: Senki nem akarta elcsalni a váci általános iskolás kislányt.

Az egyik váci Facebook oldalon osztották meg azt az információt, miszerint: „Ma délután gyerekrablási kísérlet történt a váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál. Egy ismerősöm 12 éves kislányát próbálta meg elcsalni egy középkorú, közepes magasságú, rekedt hangú és átlagos testalkatú férfi. Zöld kabátot és sapkát viselt. A hírhedt “Szia, Anyukád mondta, hogy vigyelek haza!” mondattal. Az érintett iskola vezetése tud róla, a rendőrségi feljelentés holnap megtörténik. Minden szülőt kérek, hogy figyeljen jobban a gyerekére.” – írta a posztoló.

A poszthoz sokan hozzászóltak, volt olyan szülő, aki rémületében felügyelet nélkül iskolába sem akarja engedni a gyermekét, és olyan hozzászóló is akadt, aki szerint rémhírkeltésről van szó.

A rendőrség a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünknek: „Egy, az interneten és az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon 2020. január 6-a óta terjedő hír szerint aznap késő délután egy 12 éves kislányt próbált ismeretlen férfi elcsalni egy váci általános iskola elől.

Csak azt akarta, hogy többet foglalkozzon vele az anyukája

A gyermek édesanyjának bejelentését követően a rendőrök több órára visszamenőleg átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, valamint további adatokat, információkat gyűjtöttek, minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni és kikérdezni.

2020. január 8-ára kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A kislány bevallotta, hogy az általa korábban leírt férfi nem létezik, azt kitalálta, ahogyan a történetet is.

Senki nem szólította le és akarta elcsalni, a fantáziájának szüleményével csak édesanyja nagyobb odafigyelését, több törődését akarta kivívni, nem hitte, hogy kiderül hazugsága” – áll a rendőrség közleményében.

A történet tehát részben jól végződött: nem kell aggódni a váci iskolánál, senki sem akarta elrabolni a gyermeket, ugyanakkor szomorú, hogy egy kislánynak így kell felhívnia a figyelmet arra, hogy az édesanyja többet foglalkozzon vele.

Kiemelt kép: illusztráció