A váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál állítólag gyermekrablási kísérlet történt. Egy 12 éves kislányt próbált meg elcsalni egy férfi. Megkérdeztük az esetről a rendőrséget és az iskolát nem sokkal ezelőtt válaszoltak szerkesztőségünknek.

Az egyik váci Facebook oldalon osztották meg azt az információt, miszerint: „Ma délután gyerekrablási kísérlet történt a váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál. Egy ismerősöm 12 éves kislányát próbálta meg elcsalni egy középkorú, közepes magasságú, rekedt hangú és átlagos testalkatú férfi. Zöld kabátot és sapkát viselt. A hírhedt „Szia, Anyukád mondta, hogy vigyelek haza!” mondattal. Az érintett iskola vezetése tud róla, a rendőrségi feljelentés holnap megtörténik. Minden szülőt kérek, hogy figyeljen jobban a gyerekére.” – írta hétfőn a posztoló.

A poszthoz sokan hozzászóltak, volt olyan szülő, aki rémületében felügyelet nélkül iskolába sem akarja engedni a gyermekét, és olyan hozzászóló is akadt, aki szerint rémhírkeltésről van szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kedden megkerestük a rendőrséget és az érintett iskolát. Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált, hogy a „Váci rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit”.

Nem sokkal ezelőtt a váci Radnóti Miklós Általános Iskola, intézményvezetője, Laczi István arról adott tájékoztatást szerkesztőségünknek, hogy az ügyben szülői feljelentés alapján rendőrségi nyomozás folyik.

A gyermekrablás tényét tehát senki sem erősítette meg, de nem is cáfolta, vizsgálják, hogy mi történhetett.

Sokan zaklatják a gyerekeket

Budapesten és környékén komoly probléma a kiskorúakkal szemben elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények száma. Több település Facebook oldalán is fel-feltűnnek olyan posztok, hogy valaki követte a gyereket suliból hazafelé az utcán.

Itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon többször írtunk iskolák, játszóterek környékén garázdálkodó szatírokról, cukros bácsikról. Emlékezetes, hogy ősszel egy gödöllői apuka a Facebookon kért segítséget, mert a HÉV-en a hazafelé utazó gyermekét molesztálta egy alak.

Kiemelt kép: váci Radnóti Miklós Általános Iskola – Forrás: Google