Szentendrén Gyertyaúsztatás a Duna Ünnepén, a Budai hegyekben Libegők Éjszakája, a Fiumei úti temetőben Versszínház vár szombat este. Visegrádon a Visegrock, Nagymaroson a Misztrál Fesztivál, Őrbottyánban a Harangok Napja, Kerepesen a Schwabenzug kínál élményeket. Családi programok színes kavalkádja a Tordasi Élményfaluban, csónakázhatunk a Ráckevei csónakos tanösvényen, hallgathatunk Kikötőkoncerteket a Dunakanyarban. A Divinoban a Bartókon latin est, a Táncszínházban a Balaton, Azok a Rockzenészek Óbudán nyújtanak kellemes szórakozást. Ha a Balatonra is leugranál, nézd meg a BalatonKörnyéke.hu hírportál programajánlóját is.

Gyertyaúsztatás Szentendrén

A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák mintha előttünk táncoló szentjánosbogarak volnának. Ez egy különleges est, amely idén szerényebb körülmények között valósul meg, a fergeteges hangulat azonban garantált! Szombaton 20 órától a Tarsoly Zenekar koncertjét hallgathatjuk meg a DMH udvarán.21.30-kor kezdődik a gyertyaúsztatás, Szentendre egyik leglátványosabb programja.

Táncház és boldog álmok

A gyertyaúsztatás után táncház lesz, alvás előtt egy kis tánc köztudottan hozzájárul a boldog álmokhoz! Mivel az eseménnyel nem szeretnék a Dunát és a környezetet szennyezni, idén is begyűjtik majd az útjukat megtett mécseseket a Postás Strandnál a szervezők. Mindenkit szeretettel várnak a Duna ünnepén!

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A Duna ünnepe, gyertyaúsztatás Szentendrén

Csík zenekar és Hobo a Kobuci kertben

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik. Nos, ez a Csík Zenekar. Vendég: Hobo.

Libegők éjszakája

Egyedülálló kilátásban lesz részünk július 16-án a lemenő nap fényeiben fürdőző, később pedig a kivilágított Budapestre nyíló látványban, hiszen a nemrégiben felújított Zugligeti Libegő vonalán 19 órától éjjel 1 óráig szállítják majd az utasokat. Az elővételes retúrjegyek nyitvatartási időben már megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Harangok Napja Őrbottyánban

A magyar harangöntők, az őrbottyáni Gombos család tagjai több nemzedék tudását öntik bronzba, és küldik mesterremekeiket távoli országok templomaiba is. Ehhez kapcsolódik a településen minden évben a Harangok napja, amely kétnapos programsorozattal várja a környékről, illetve az ország minden tájáról az érdeklődőket. A színes kínálatban minden idelátogató megtalálhatja a számára kikapcsolódást, szórakozást jelentő programot

Koncertek, családi programok, fellép Szabó Ádám és Delhusa Gjon is

A Harangok Napja keretében a Kossuth utcai sportpályán pénteken este nyolc órától Triász koncert, szombaton napközben változatos gyerek- és lovas programokkal, majd este utcabállal várják az érdeklődőket. Szombat délután a sportpályán kézműves foglalkozás, büfé, ingyenesen használható óriásjátékok, vásárosok és körhinták is várják a látogatókat. Szombat este pedig Szabó Ádám, Delhusa Gjon és Peter Srámek koncerttel zárul a nap.

Betekinthetünk a harangöntésbe

Nappal hold kél bennem – versszínház a fiumei úti temetőben

Most szombaton 21 órától újra Versszínház Turek Miklóssal a Fiumeiben! Turek Miklós József Attila estjét 21 órától nézhetjük meg a költő sírja mellett a monodrámája József Attila utolsó éjjeléről. Egy soha meg nem íródott búcsúlevél története, az emberi megvirradás pillanata föld alatt és föld fölött. Az előadásban zeneileg közreműködik Szitha Miklós zeneszerző, a Liszt-díjas TALAMBA Ütőegyüttes alapító tagja. A színdarabon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: [email protected]

Latin est a Divinoban a Bartókon

Készüljünk egy fergeteges latin estre szombaton, mert eszméletlen salsákba’ leszünk a DiVino Bartók háza táján! A menetrend a következő: Érkezik a bártender szakma egyik kiemelkedő alakja, a Diplomatico rum márka nagykövete  Schock Norbi, aki egy elég extra rum koktél workshopot fog tartani.

Itt lesz a rum nagykövete is

Visegrock Fesztivál Visegrádon

Visszatér a Dunakanyar rockfesztiválja, immáron kilencedik alkalommal! Találkozzunk a Dunakanyar legszebb pontján, Visegrádon, a királyi palota lovagi torna pályán. Megannyi zenekar, műfaj vár Titeket július 15-16-én, pénteken és szombaton.

Lord és Old Trappers

Csónakos tanösvény Ráckevén

A ráckevei Soroksári Duna ágat mindenképpen meg kell ismerni, egész más víz, mint az Öreg Duna. Leginkább egy tóhoz hasonlítható, minimális áramlattal, kristálytiszta vizében 1 méter mélyen is tökéletesen látszik minden. Nádasok között bujkálhatunk, tavirózsát, vízitököt és számtalan egyéb védett növény és állatfajt tekinthetünk meg evezés közben. 1-1 kellemes strandon kiköthetünk, ahol ehetünk, ihatunk, fürdőzhetünk. 

Vízitúra a Dunán

Azok a Rockzenészek Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható azon a kiállításon, amely a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja révén június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában tekinthető meg. Az Azok a rockzenészek – Ahogyan Szalay Zoltán látta őket című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitotta meg.

Az óbudai Társaskörben

Vakáció a Tordasi Élményfaluban

Íjászat, álomfogó készítés, vízi roller, elvarázsolt kápolna, szabadulószoba, virtuális valóság a Tordasi Élményparkban. Az egész család számára egész napos remek western program.

Regejáró Misztrál Fesztivál Nagymaroson

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Szombaton délután Zebegényben, Nagymaroson és Vácott, vasárnap Visegrádon és Esztergomban ad kikötői koncertet a Civitas Szimfonikus Zenekar és a Dunakanyar Szimfonikus rétfúvós együttesei. A Duna partján zenét hallgatni igazán lélekemelő dolog!

A Duna jobb- és bal partján is

VI. Schwabenzug Kerepesen

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében egész napos fesztivállal emlékeznek Kerepes XVIII. századi újratelepítésére. Akik be is öltöznek a nagyszabású felvonulásra, ajándékot kapnak!

Tánc, büfé a fáradt telepeseknek

Balaton a Kisrókus utcában – Lacus Pelso táncelőadás

Lacus Pelso: a Balaton latin elnevezése. A gondtalan, napsütötte nyarak helyszíne, a „magyar tenger”, amelynek napjainkra sajátos jelentése lett. A korszakokon átívelő táncelőadás művészeti és popkulturális utalások révén a Balatonon pihenők szempontjából emlékezik vissza a legendás balatoni nyarakra. Nosztalgia, reménykedés, számvetés – sikeres (és sikertelen) változások sokaságát mutatja be a produkció, amely a korabeli, sajátos magyar életérzés mellett a mai valóságunkról is szól. Táncoljak: Kulcsár Noémi Tellabor táncosai.

Gyertyaúsztatás Szentendrén

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ gyertyausztatasszentendren/photos