A BudapestKörnyéke már több ízben beszámolt Pintér Gyula ügyéről, akihez tévésztárok, sportolók, celebek vitték hozzá a luxusterepjáróikat Maglódra. Mindenki kedves embernek ismerte, de azt is sokan tudták, hogy milliókat tart a zsebében. Egy szlovák férfi volt a haragosa. A vállalkozó csaknem 15 hónapja tűnt, nemrég újabb tanú kihallgatásával folytatódott a nyomozás.

Több mint egy éve veszett nyoma

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon a luxuskocsik szerelésével és átépítésével foglalkozó, ötvenéves maglódi férfinak 2019. május 10-én veszett nyoma a kutyájával együtt. A Hummerjével indult útnak, amit egy rejtélyes idegen másnap visszavitt a férfi udvarába, a vizsla pedig napokkal később Szlovákiában kóborolva került elő.

Folyik a nyomozás az ügyben

Az eltűnést a rendőrség eleinte személyi szabadság megsértésére minősítette át, most már azonban ember­ölés ügyében nyomoznak, ezt a Pest Me­gyei Rendőr-fő­kapitányság is megerősítette.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

IDE KAPCSOLÓDIK:

Nem találtak holttestet

A rendőrség közölte: a szabadlábra helyezett férfit gyanúsítottként hallgatták ki bűnsegédként elkövetett emberölés miatt, Pintér Gyula holttestét azonban nem találták meg – írta korábban a Bors.

A gyanúsított

A férfi május végén szabadult, de nem hagyhatja el a tartózkodási helyéül megjelölt települést. Pintér Gyula legközelebbi hozzátartozója a nővére, Ildikó az első napoktól fogva minden követ megmozgat a testvéréért. Az asszony a család egyik barátjától értesült a gyanúsított szabadulásáról. Ildikót, mint mondja rémálmaiban gyakran látja, ahogy Gyulát elássák. Ildikó biztos benne: testvérét nem egy ember tüntette el.

Újabb tanút hallgattak meg

„A család kérte, hogy a rendőrök hallgassanak meg engem, ugyanis nekem meggyőződésem, hogy a történtek mögött egy bűncselekmények elkövetéséből élő társaság állhat, amelynek tagjaival közel egy éve kerültem kapcsolatba. Sőt, az egyikük említést is tett nekem Pintér Gyula haláláról” – mondta a Blikknek a nyomozók által kikérdezett férfi.

Hasznosak lehetnek-e ezek az új információk?

A nyomozók által most kikérdezett férfi arról is beszélt, hogy hogyan ismerkedett meg a Maglód-Ecser környéki társasgággal: „Többek között csalásból, hamisításból és emberek lehúzásából élnek. Elmeséltem a rendőröknek, hogy az ügyek között milyen összefüggések vannak, és ezekhez miként kapcsolódik Pintér Gyula eltűnése.”

Csalódott a tanú

A tanú csalódott, ugyanis amikor az ok-okozati viszony, amely véleménye szerint rámutathat a gyilkosság indítékára nem igen érdekelte a nyomozókat. „Őket elsősorban az érdekelte, meg tudom-e mondani, hol lehet Pintér Gyula holtteste. Ezt azért sem értettem, mert világos, miként köthetőek össze a szálak. Kérdezősködtem is a vállalkozóval kapcsolatban a társaság tagjainál, aminek nem örültek. Az egyikük azzal fenyegetett meg, hogy úgy el tud tűntetni, hogy soha senki nem talál meg.” – mondta a lapnak a tanú.

Ez lenne a fontosabb

A férfi a kihallgatás után azt mondta, hogy a nyomozók csak azon szörnyűlködtek a meghallgatás során, hogy milyen csapatról van szó. „Nekem viszont sokkal fontosabb lenne, hogy lépjenek végre az ügyben, illetve, hogy az egyes bűncselekményekkel kapcsolatos feljelentéseimet vegyék már végre komolyan” – hangsúlyozta.

Kiemelt kép: Pintér Gyula