A 25 éves anya január 5-én, kedd reggel adott antidepresszáns gyógyszereket a gyermekének. A rendőrség jelentése szerint a kisfiú eszméletlen állapotban került kórházba. Az egyenruhások őrizetbe vették a nőt, aki sok évre börtönbe kerülhet.

Begyógyszerezte kisfiát

A hatóság rendelkezésre álló adatai szerint a 25 éves nő 2021. január 5-én, reggel a budapesti lakásában antidepresszáns gyógyszereket adott a hároméves gyermekének azzal a céllal, hogy megölje.

Kórházba szállították a kisfiút

A gyógyszerek beadását követően a hároméves kisfiú eszméletlenül terült el, a kórházba is eszméletlen állapotban vitték be.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Őrizetbe vették

A BRFK Életvédelmi Osztálya igazságügyi elmeszakértő bevonásával vizsgálja az emberölési kísérletet. A fiatal nőt a nyomozók őrizetbe vették.

Tisztában van a nő azzal, amit tett

Az emberölési kísérlettel megalapozottan gyanúsítható nő beismerte a tettét, hogy a saját hároméves gyermeke életére tört.

Évekre is elítélhetik

A magyar törvények értelében öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki emberölésre irányuló előkészületet követ el. Az emberölés kísérleti szakaszban marad, amíg a sértett halála be nem következik.

Minősítés esetén még nagyobb lehet a büntetés

Ha a büntetőeljárás során megállapítják, hogy a bűncselekményt szándékosan követték el, valamilyen különös indokból – például nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel –, akkor a fiatal nőt akár tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Baracklébe kevert nyugtató

Egy hónappal ezelőtt Kecskeméten egy édesanya azért tett a gyermekének adott baracklébe nyugtatót hogy a pici kórházban maradjon, az asszonyt letartóztatták – írta a Kékvillogó.hu hírportál.

Elvesztette az eszméletét

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. A kecskeméti orvosok mérgezésre gyanakodtak és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását. Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét.

Anyagyilkos Óbudán

Néhány napja letartóztatta a bíróság azt a 61 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy párnával megfojtotta a saját édesanyját szilveszterkor Óbudán. A nő azt állította, hogy szerette az anyját.

Kiemelt kép: illusztráció