Letartóztatta a bíróság azt a 61 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy párnával megfojtotta a saját édesanyját szilveszterkor Óbudán. A nő azt állította, hogy szerette az anyját.

Saját anyjával végezhetett

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, 2020. december 31-én, hajnalban egy 61 éves nő meggyilkolhatta saját édesanyját a 3. kerületben, Óbudán. A rendőrök a 79 éves anyára holtan találtak rá.

Idegenkezűséget állapítottak meg az egyenruhások

A helyszíni szemle során a nyomozók idegenkezűségre utaló jeleket találtak, ezért emberölés gyanújával rendeltek el nyomozást az óbudai haláleset kapcsán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Saját lánya lehetett a tettes

A budapesti nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban előállították a 79 éves asszony lányát. A 61 éves gyanúsított egy háztartásban élt együtt az édesanyjával.

Őrizetbe vették és kihallgatták

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a gyilkossággal összefüggésbe hozható, 61 éves nőt, akit gyanúsítottként ki is hallgattak bűncselekmény elhárítására idős koránál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Indítványozták letartóztatását

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a nő letartóztatását, tekintettel arra, hogy fennállhat a szökés-elrejtőzés esélye. Ugyanakkor a végzés végrehajtásának helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

Beismerte tettét

A 24.hu most azt írja, a pszichés problémákkal küzdő 61 éves nő beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, de nem adott különösebb magyarázatot a tettére.

Szerette az anyját

A nő állította, hogy szerette az édesanyját, és tudja, hogy hatalmas bűnt követett el. Elmondta még, hogy karácsony körül elfogytak a gyógyszerei, és azt követően kezdte azt érezni, hogy valami nem stimmel nála.

Szilágyi Istvánnal is fia végzett

Tavaly májusban végzett különös kegyetlenséggel Szilágyi Istvánnal fia. A 49 éves férfi kalapáccsal verte szét színész édesapja fejét, aki azonnal szörnyethalt.

Elfogytak a gyógyszerei

Szilágyi Péter hosszú idő óta súlyos pszichés zavarokkal küzdött. Vallomásában azt állította, hogy napokkal a tette előtt elfogytak a gyógyszerei, amelyet azért nem vásárolt meg, mert nem volt pénze.

Még nincs ítélet

Lópici Gáspár fia is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti előzetes letartóztatását, az ő ügyében még nem született jogerős ítélet.

Kiemelt kép: illusztráció