Elrendelte a bíróság Szilágyi István fiának letartóztatását, akit édesapja meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi nem tagadta vallomásában, hogy ő végzett volna a színésszel, de állítása szerint önvédelemből ütött.

A nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre. A végzés nem végleges – írja az MTI.

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál is írt arról, hogy a gyilkossággal gyanúsított 49 éves férfi május 3-án a reggeli órákban, XVII. kerületi otthonában, a többi közt egy kalapáccsal bántalmazta az édesapját, aki emiatt életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet kedden rendelt el a nyomozási bíró.

Blikk úgy tudja, bár a színész fia nem árult el részleteket arról, miért és hogyan ölte meg az édesapját, most már nem tagadja, hogy ő végzett a színésszel, de vallomásában többször hangsúlyozta, ő csak önvédelemből ütött.

Kiemelt kép: Szilágyi István