Nem csak a művészvilágot, az egész országot megrázta Dunai Tamás váratlan halála. Kollégái, tisztelői közösségi oldalukon fájó szívvel búcsúztak a nagyszerű színésztől.

Hirtelen távozott

A Budapestkörnyéke.hu adta hírül csütörtökön kora délután, hogy 73 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás színművész. Pályája közel 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik nevéhez. Az egyik legszebben beszélő magyar színésznek tartották. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tisztelték és szerették

A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját pályatársai és a nézők is szerették, tisztelték. Többen megható sorokkal emlékeztek meg a művészről, akit sokan a példaképüknek tartottak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Le vagyok sújtva”

Balázs Andrea nagyon közel állt Dunai Tamáshoz. A színésznőt teljesen lesújtotta a hír, hogy kollégája nincs többé. „Le vagyok sújtva… Valamikor a 2000-es évek elején hozott össze először a jósors veled.  Egy hosszú és gyötrelmes próbafolyamat alatt minden reggel megöleltelek. A ‘szeánszunk’ után a munka szépen zajlott és nem volt fennakadás” – kezdődik a bejegyzés.

„Látod, mi lett belőle?”

„Egy keddi reggelen viszont nem egyszerre érkeztünk. Nem volt ölelés. Minden balul sült el. Veszekedés, sírás, igazgatói intés, feszültség lett a próbán. Természetesen engem sem hagyott hidegen az események ilyenfajta alakulása és sírni kezdtem a takarásban. Odaléptél hozzám és azt mondtad, hogy soha többet nem szalaszthatjuk el, hogy megöleljük egymást, mert ‘látod mi lett belőle?” – folytatta a színésznő.

„Ha eljön az ideje, utánad megyek”

„Most egy időre búcsúzom tőled és megígérem, ha eljön az ideje, hogy utánad megyek, megkereslek és szorosan magamhoz ölellek. Nyugodj békében, Tamás!” – olvasható Andi Facebook-oldalán.

„Még maradnod kellett volna”

Nagy Sándor a Madách Színházban egy öltözőn osztozott Dunai Tamással. Őt is megrázta kollégája halála. „Drága Tamás, nagyon megleptél… Szerintem még maradnod kellett volna… Sokáig… hogy láthassunk, hogy hallhassunk, hogy csodálhassuk azt a ‘régi iskolát’, azt a fénylő tehetséget, alázatot a színpad és a kollégáid iránt, amit már csak nagyon kevesen tudtak… és egyre kevesebben… Köszönöm a beszélgetéseinket, a figyelmedet és a folyamatos érdeklődésedet…”– olvasható a színész hivatalos Facebook-oldalán.

Tanár is volt a Madáchban

Dunai Tamás évtizedeken volt a Madách Színház társulatának tagja. Később, 2006 és 2009 között a Madách Musical Műhely osztályvezető tanáraként is dolgozott. A színház hivatalos közösségi oldalán emlékezett meg a színészről, melyben azt is tudatták: a Madách Színház és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház saját halottjának tekinti – írta meg a Bors.

Emberség, érzékenység

 „Tegnapelőtt még rajongó, lelkes figyelemmel néztem végig Kadarkai Endre beszélgetését Dunai Tamással, a csodás Színésszel és Emberrel. Most pedig itt a lesújtó hír, hogy eltávozott. Nemrég láthattam a Mi kis városunk kecskeméti előadásának főszerepében, finom alakítását örökre megőrzöm, emberségét, szeretetreméltó érzékenységét sem feledem soha! Nyugodj békében Tamás” – búcsúzott Dunai Tamástól Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész-rendező.

Könnyű volt szeretni

Szinetár Dóra szerint mindig jó volt nézni Dunai Tamás alakításait. „Azok közé az emberek közé tartozott, akit nagyon könnyű volt szeretni. Akit igazából csak szeretni lehetett. Akit, ha láttam, elmosolyodtam. Pedig ríkatott meg nézőtéren ülve a színpadról például a Gettóban, vagy az Egy nyári éj mosolyában, vagy akár Tevjeként.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dunai Tamás. Fotó: jegy.hu