Búcsúznak a kollégák és a barátok Babicsek Bernáttól. A színész január 1-jén, lakástűzben halt meg solymári házában. Halálát feltehetően füstmérgezés okozta.

Halálos lakástűz Solymáron

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, halálos lakástűz történt január elsején Solymáron. 15:45-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Solymáron a Cserje utcában halálos lakástűz történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az egyik rokon talált rá

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A színész az áldozat

Azóta kiderült, a lakástűz áldozata Babicsek Bernát. A színész és harmonikaművész leginkább a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismert. De több színházban is játszott. A fiatalon elhunyt művész halála megrázta kollégáit és pályatársait, akik a közösségi oldalakon keresztül búcsúznak most tőle.

Tóth Vera is búcsúzik

Babicsek Bernát halála Tóth Verát is megérintette, aki szintén Facebook-oldalán búcsúzott tőle: „Isten nyugosztaljon te szép Babicsek Bernát…” -olvasható Vera bejegyzésében.

Détár Enikő is búcsúzik

Détár Enikő is megdöbbenve áll a történtek előtt, karácsony előtt még együtt játszott Bernáttal. Többször léptek fel közösen a Turay Ida Színházban.

„Ez mi?”

„Felfoghatatlan. Drága Bernát! Ez mi?! Karácsony előtt együtt játszottunk a Fergeteges látogatásban. Megöleltük egymást, szép karácsonyt kívántunk… 2022. január elsején kora este még Pásztor Erzsikének kívántam boldog új évet és arra gondoltam, hogy téged és Bodor Szabinát majd másnap kereslek. Szabina hívott fel engem, HOGY TE NEM VAGY… Egy véletlen, ostoba baleset miatt” – írja a színésznő Facebook oldalán.

„Pihenj és gyere vissza”

Majd így folytatta a bejegyzést: „Nem akarom elhinni és képtelen vagyok elfogadni. Fel akarok ébredni ebből a rémálomból! Nem rég óta ismerlek. Számomra egy szimpatikusan vívódó, tehetséges kolléga vagy, a voltál szót nem tudom elfogadni. Ha ez a borzalom mégis igaz, jelenlegi hitem szerint, pihenj és gyere vissza egy ennél boldogabb életbe!!!”.

Babicsek Bernát csütörtükün állt utoljára színpadra Pokorny Liával

Forrás: Facebook

Pokorni Lia is búcsúzik

Pokorni Lia hétfő este szívszorító szavakkal búcsúzik barátjától és kollégáitól. „Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat”.

„Ebből nem engedek”

„Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy – nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább – Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison. Várlak ebédre holnap! Aztán kedden. Szerdán is. Hozd a harmonikát! Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit tudod, csak Neked főzök” – zárja bejegyzését Pokorni Lia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Détár Enikő és Babicsek Bernát – Forrás: BPK montázs