Közösségi oldalán jelentette be Kovács Ágnes, hogy kisbabát vár. A sportoló már 41 éves, és van egy 11 éves gyermeke, aki előző kapcsolatából született.

Álmok

Az álmok, ha hiszünk benne egyszer valóra válnak! Párommal boldogságban várjuk kisfiúnk érkezését – írta a Facebookon a 2000-es olimpia mellúszó bajnoka.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van már egy 11 éves fia

Az olimpiai bajnok úszónak 2011-ben már született egy kisfia. Dominik édesapjától ugyanakkor tavaly elvált – írja a Blikk. A mostani babát már új párjától várja Kovács Ágnes.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A hivatalos bejelentés

Karrierjének legfontosabb állomásai

Kovács Ágnes 1995-ben a genfi Ifjúsági Európa-bajnokságon 100m mell úszásban lett ifjúsági Európa-bajnok lett. Egy hónappal később, pedig a felnőttek között a 4×100 m vegyes úszásban az Eb-n egy csapatban Egerszegi Krisztinával 2. helyezést ért el.

Olimpiai cím

2000-ben? Sydney-ben megnyerte, új olimpiai rekordddal, a 200 méter női mellúszás olimpiai aranyérmét. Utána 4 évig Amerikában tanult.

Így nyert Sydney-ban olimpiát

Késői éremeső

2006-ban a budapesti Európa-bajnokságon a magyar csapat legeredményesebb női tagja lett.Mindhárom mellúszó számban (50, 100, 200 méter bronzérmet szerzett) Hivatalosan 2008-ban vonult vissza a versenysporttól.

Civil pályafutása

Három diplomája van, legutóbbi képesítését az amerikai UC Berkeley-n szerezte, mint executive coach, jelenleg pedig a Testnevelési Egyetem nemzetközi nagykövete, doktorandusz hallgatója, és előadója. PhD értekezésének kutatási témája „Élsportolók és média munkatársainak kapcsolata a 21. század elején Magyarországon.”

Címlapfotó: Kovács Ágnes Facebook-oldala.