Katonai menetoszlopra kell számítani az ország útjain 2022. június 12-én, közölte szombaton a Magyar Honvédség az MTI-vel. A Bakonyból tartanak kelet felé.

Az M0-on is

A haderő tájékoztatása szerint a menetoszlop az alábbi útvonalon halad végig: Újdörögd–Nyírád –Devecser–Veszprém–Székesfehérvár–M7–M0–M3–M35–4. számú fő közlekedési útvonal–Hajdúhadház. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óvatosan, ezek másképpen közlekednek

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem lehet közéjük menni

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják – hívták fel a figyelmet.

Útviszonyok

A katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével tanácsos közlekedni.

Nem akarnak zavarni

A Magyar Honvédség közleményében kiemelte, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Helikopterek

Ismerkedési repüléssel és ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Fire Blade 2022 nevű, nemzetközi, harcászati szintű helikopteres gyakorlat az MH Pápa Bázisrepülőtéren, június 9-én, csütörtökön – jelentették a mai napon a honvedelem.hu-n.

Videó az eseményről

Dunakeszin háborús bemutatót tartottak a helyi repülőnapon

Forrás: Dunakeszpost.hu.

Címlapfotónk illusztráció.