Csaknem egy év telt el Szilágyi Liliána megrázó vallomása óta: az Eb-ezüstérmes úszónő tavaly év végén állt a nyilvánosság elé és beszélt arról, hogy édesapja, a korábbi olimpikon Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta.

Fájdalmas szembesítés

Az ügyben nyomozás indult, így elkerülhetetlenné vált, hogy a már visszavonult sportolónő és édesanyja, Gyarmati Eszter szembesüljön élete legfájdalmasabb pillanataival. Liliána után nemrég ugyanis az egykori tornászt is meghallgatták tanúként a nyomozók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bántalmazták Liliána édesanyját

Liliána szerint a klubvezetőként, edzőként és ügyvédként tevékenykedő Szilágyi Zoltán rendszeresen bántalmazta ex-feleségét, és ezt erősíti a válásukról szóló 2020-as, jogerős bírósági határozat is. Ez kimondta, hogy a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házassága, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette a feleségét, később ellehetetlenítette a kapcsolattartását kisebbik lányukkal, Gerdával.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Döntő momentum

A mostani nyomozás, az esetleges vádemelés szempontjából perdöntő lehet a 2016-os eset megítélése, amely során Liliána szerint apja fojtogatni kezdte őt, és édesanyja közbeavatkozása mentette meg az életét.

„Hagytam magam”

„Hagytam magam, mert az éreztem, ha ennek az egésznek vége, akkor nekem már nincs több fájdalom, nincs többé olyan élet, amit mellette éltem, illetve lehet, a húgom és az anyám meg tud menekülni ebből a helyzetből” – emlékezett vissza Liliána.

Meg is kellett mutatnia

Az úszónőnek az egyik meghallgatása során meg is kellett mutatnia az egyik rendőrrel, hogyan zajlott le az erőszakos cselekmény, úgy, hogy neki kellett eljátszania az édesapját. A procedúra négy és fél órán át tartott a procedúra.

Édesanyját is megviselte a kihallgatás

Az édesanyja meghallgatása is hasonlóan hosszúra nyúlt. Esetében a jelenet eljátszásától eltekintettek, Gyarmatit azonban érthetően így is rendkívül megviselte az egész. „Nagyjából ugyanazokat a kérdéseket kellett megválaszolnia, mint lányának, és megerősítette a Liliána által korábban elmondottakat

Pszichológusokat is kikérdeznek majd

„Az édesanyát még ügyfelemnél is jobban megviseli ez a folyamat, nincs is abban az állapotban, hogy a nyilvánosság elé álljon” – mondta a Blikknek Keviczki István ügyvéd, hozzátéve, csaknem 20 tanú meghallgatását kérték, Liliána korábbi pszichológusait is biztosan kikérdezik.

Igyekszik a hatóság

 „Egy ilyen nyomozás nem halad gyorsan, de úgy látom, a hatóságban megvan az igyekezet az ügy feltárására, a tanúvallomások pedig tovább erősíthetik Liliána vallomásának valóságtartalmát”  – fogalmazott az ügyvéd.

Gyarmati Dezső volt rá a legnagyobb hatással

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Szilágyi Liliána elárulta: életére a legpozitívabb hatást anyai nagyapja, a háromszoros olimpiai bajnok pólós Gyarmati Dezső tette. Ő volt az, aki először levitte az uszodába, de az is ő volt, aki látva unokája személyiségét, azt javasolta, hogy ne úszót neveljenek bele. Később pedig próbálta megvédeni az apai terrortól – kevés sikerrel. 

Aki nem állt ki mellette

Szilágyi Liliána azt is elmondta, hogy az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóról, Gyarmati Andreáról kevésbé pozitív a véleménye. Azt állítja, hogy amikor előállt a történetével, akkor támogatást várt volna tőle, de nem kapta meg, sőt azt hallotta, hazudozással vádolja meg őt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi Liliána és Gyarmati Andrea. Fotó: archív