Sokan közlekednek az M0-s autóút déli szektorán. Az M1-es autópálya felé a terelt szakaszon lelassul a haladás. 30-35 perccel több menetidőre érdemes készülni.

Erős a forgalom a fővárosba vezető főbb útvonalakon is. Telített sávokon lehet közlekedni az M3-as autópályán  az M0-s autóúttól befelé, illetve a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, és a 31-esen  Mende és Maglód térségében élénk a járműmozgás.

Lezárták a 12-es főutat Zebegény határában a 17-es km-nél, amíg a korábbi heves záporok és zivatarok okozta károkat helyre nem állítják. A 7,5 tonnánál könnyebb járművek Márianosztra felé kerülhetnek, 2,8 m magassági korlát figyelembevételével.

A MAHART Passnave rendszeres hajójáratokat indít a közlekedési nehézségek és a dunakanyari torlódások csökkentésére. A hajók Nagymaros-Zebegény-Nagymaros útvonalon szállítják az utasokat a MÁV menetrendjéhez igazodóan.

FONTOS: Kőomlás és sárlavina torlaszolta el a Dunakanyarban a vasútvonalat, de miért tart sokáig a helyreállítás?

A 6-os főúton, Százhalombatta határában két rövid szakaszon is félpályás korlátozás van érvényben, a vasúti pályához kapcsolódó építési munkák miatt. A reggeli erős forgalomban torlódás alakult ki.

Röviddel éjjel fél tíz előtt befejezték a Zuglónál leszakadt felsővezeték javítását, így ismét két vágányon haladhatnak a vonatok a Városliget és Zugló közötti szakaszon.

Kiemelt kép: Dugó az M0-áson – Fotó: BPK