Meghalt egy ember Budapesten kedden reggel egy erzsébetvárosi társasházi lakásban keletkezett tűzben.

Társasházi lakás gyulladt ki

Egy háromemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki a VII. kerületi István utcában – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Tűzhelyen maradt az étel

A tűz az első emeleti lakás konyhájában a tűzhelyen felejtett étel miatt keletkezett, a lángok a közelben lévő bútorzatot is meggyújtották.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem lehetett megmenteni

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött lakásban egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A Katasztrófavédelem ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni.

Tragédia a 13. kerületben is

A BudaPestkörnéke.hu számolt be arról, hogy néhány napja, a főváros 13. kerületében is tragédia történt. Egy társasház első emeleti lakása égett a Hegedűs Gyula utcában.

Bútorok kaptak lángra

Az esethez három járművel tizenhárom tűzoltó vonult, akik behatoltak a száz négyzetméteres lakásba, amelyben egy fotel, egy szekrény és egy szék égett három négyzetméteren. A tűzoltók az ott lakó idős nőt kihozták az épületből.

Ezért kell a füstérzékelő

Azonban az életét már nem lehetett megmenteni A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni. A katasztrófavédelem azt tanácsolja, a hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt szerelni az otthonunkban a konyha, a háló és a nappali plafonjára.

Az egész ház égett

Ugyancsak vasárnap kigyulladt egy bádogépítmény Dabason. A tűzoltók a helyszínen két holttestet találtak. A mintegy húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett. A dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Szemét gyulladt ki Baranyában

Hulladék égett a Baranya vármegyei Kökény külterületén, Huszonöt-harminc négyzetméteren. Az elsőként kiérkezett kökényi önkéntes tűzoltókat követően a pécsi hivatásos egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett.

Hamar eloltották

A tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták a tüzet, s nem sokkal később pedig már megfékezték a lángokat. Sérülésről nem érkezett jelentés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció