Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, januárban meghalt Dobos Attila, az “Isten véled édes Piroskám” című dal szerzője. A legendás zenésznek pedig még nagy tervei voltak, azonban szervezete 80 éves korában feladta a harcot. A táncdalfesztiválok sztárja szerette volna feleségül venni kedvesét, Hatvaniné Erzsót, azonban az élet nem adott nekik több időt, lehetőséget, ugyanis Dobos Attila január 4-én, hajnalban elhunyt. Most azonban úgy tűnik Erzsónak lehet esélye arra, hogy akár hivatalosan is a felesége legyen az elhunyt zenésznek.

Össze akartak házasodni

Mint ismert Dobos Attila negyedik házassága után ismerkedett meg a szintén özvegy Hatvaniné Erzsóval, aki kezdetben a zenész ápolója volt, ám a 20 év korkülönbésg ellenére is a kapcsolatuk hamar szerelemmé alakult át. Kettejüknek közel négy év boldogság jutott, a pár már az esküvőt tervezgette, ám végül az élet másként alakította a szálakat, hiszen Dobos Attila januárban elhunyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Attila azt akarta, hogy Erzsó vegye fel a nevét

„Már nem keresek senkit, hiszen nem lesz, aki pótolja az én Szerelmemet. Ezen a napon (április 27.) volt az én drágám születésnapja, ami önmagában is borzasztó fájdalommal töltött el, de ami még nehezebbé teszi a lelkem, hogy erre a napra tűztük ki az esküvőt. Már a 80. születésnapján szerettük volna összekötni az életünket. Itt, Budapesten, a Feneketlen-tónál terveztük a ceremóniát. Sajnos, a koronavírus miatt többször el kellett halasztanunk az esküvőt, de idén bíztunk benne, hogy végre kimondjuk a boldogító igent. Azt akarta, vegyem fel a nevét, hogy mindenki tudja, összetartozunk – mondta a Borsnak Erzsó, aki akár a zenész halála után is kész lenne örök hűséget fogadni a szerelmének.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Utólag is hozzámenne

A lapnak Erzsó elmondta, ha az egyház megengedi, akkor utólag is hozzámenne Attilához. „A mi kötelékünk ugyanis ez igazi, őszinte, tiszta kapcsolat volt. Nem csupán a zene és a szerelem kötött össze bennünket, hanem egy olyan lelki kötelék, ami szavakkal jóformán leírhatatlan. Az utolsó időszakban bármilyen állapotban is volt, nem telt el úgy nap, hogy ne mondta volna el, hogy mennyire szeret és hálás, hogy része vagyok az életének” – fogalmazott.

Kapcsolódó:

Ezt mondja a lelkész

A témában megszólalt az Ökomenikus Egyház lelkésze, Tóth Mihály, aki elmondta, már több országban is volt arra példa, hogy valaki elhunyt szerettével kötött házasságot. „Magyarországon a világháborúk során is történt hasonló, hogy katonának elvitték a fiatal férfit, akit a szerelmével utólag adtak össze, hogy a korábban fogant gyermekük házasságban szülessen. Ennek inkább érzelmi jelentősége van, mintsem gyakorlati” – magyarázta a portálnak a lelkész, aki azt is hozzátette:

A körülmények

„Ha hozzám ilyen kéréssel fordulnának, nem küldeném el azonnal az illetőt. Mindenképpen alapos vizsgálat alá vetném a körülményeket, és ha megalapozott a szándék, nem zárom ki, hogy összeadnám őket.”

Fogorvos diplomát szerzett

Dobos Attila 1941. április 27-én látta meg a napvilágot és már a húszas éveire befutott énekes lett, miközben fogorvos diplomát is szerzett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámú kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent.

Mary Zsuzsi férje volt

Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt. Angéla lányuk Németországban született meg. Amikor külföldre települt át, a rádióadók a dalainak sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

1985-ben tért vissza Magyarországra

Később visszatért Magyarországra, 1985-ben jelent meg második lemeze Dobos Attila új dalai címmel. 1991-ben jelent meg korlátozott példányszámban Az ember tragédiája című operája.Negyedik felesége a nála 34 évvel fiatalabb Éva, akitől három gyermeke született: Mimi, Attila és Mercédesz.

Rengeteg slágert írt

Több dal is megőrzi emlékét: Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál… A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dobos Attila – Forrás: Facebook