Kerítésnek ütközött egy autó vasárnap este Piliscsabán, a sofőr ittas volt, elmenekült a helyszínről. Az autóban ülő utas a helyszínen meghalt. Kiderült jó barátok voltak éppen hazafelé mentek a családjukhoz. A cserbenhagyót egy buszsofőr fogta el.

Egy rossz kormánymozdulat

A két férfi, Gy. László és N. Ferenc közösen ült be a kocsiba, nem sokkal este fél 8 előtt értek Piliscsabához, ahol egy rossz kormánymozdulat tragédiával végződött. A kétszer két sávos úton László nekiment a padkának, amitől a túlsó oldalon húzódó kerítésbe csapódott a kocsija. A mellette ülő Ferenc szörnyethalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lelépett a sofőr

A sofőr valamiért úgy döntött, hogy nem segít az autóba szorult, sérült barátján, inkább lelép. Gy. László megkísérelte elhagyni a helyszínt. Nem jutott messzire, mert a járókelők meglátták egy buszsofőr pedig megállította a vérző, tántorgó, ittas férfit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A sofőr után szaladt

„Amikor kimentem megnézni, mi történt, akkor láttam meg, hogy az úton lefelé halad egy ember, akiről azt mondták a szemtanúk, a kocsit vezette. Azonnal utánaszaladtam és megfogtam, de akkor már több száz méterrel odébb járt.” – mondta a Blikknek a szemközti házban lakó Demeter Attila.

Sokkos állapotban volt

„Futni nem tudott, tántorgott, vérzett a feje és hátfájásra panaszkodott. Annyira össze volt zavarodva, hogy azt sem tudta, hol van. Amikor azt kérdeztem, hogy miért kellett ennyire sietni, azt felelte, hogy ő csak 70-nel jött. Mondtam neki, hogy vissza kellene mennie az autóhoz, de ezt nem igazán akarta megtenni. Leült a fűbe, és egy cigire is rágyújtott. Sokkos állapotban volt, ezért nyugtattam, így sikerült rábeszélnem arra, hogy visszajöjjön velem” – mondta a lapnak a férfi.

Felelősségre vonás elől menekülhetett

Arról nem beszélt, hogy miért akart meglógni, de nyilvánvalóan a felelősségre vonást próbálhatta elkerülni. Így azonban csak még inkább rontott a helyzetén – magyarázta lapnak a férfi, akivel végül elindult vissza a roncshoz a sofőr.

Küzdöttek a másik férfi életéért

Közben a rendőrök is megérkeztek, mindez közvetlenül a baleset utáni percekben játszódott le. Amikor visszaért a kocsihoz, akkor kezdték el kiszedni a beszorult utast. A mentők közel egy órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudtak segíteni rajta.

Kéthetente jártak haza

A Blikk értesülései szerint a balesetet okozó férfi családos ember. László, a felesége és a kislánya sokáig a Veszprém megyei Vaszaron élt, de nemrég Pápára költöztek. A férfi az építőiparban dolgozott, az egyik ismerőse elmondása szerint a munkája miatt csupán kéthetente tudott hazajárni a családjához.

Egy korsó sört ihatott

Úgy tudni a balesetet okozó férfi szervezetében kimutatott alkoholmennyiség alapján Gy. László enyhén ittas állapotban, tiszta tudattal vezetett. Legfeljebb 3-5 deci sörnek megfelelő alkoholt fogyaszthatott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a balesetről készült képek

Kiemelt kép: A balesetről készült felvétel – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület