Egy nőt és egy gyereket gázolt halálra a vonat Debrecennél. Szintén Debrecenben, pár hónappal ezelőtt, egy ittas férfi esett a sínekre, társa próbálta felhúzni, mindkettőjüket elgázolta az arra közlekedő intercity.

Gázolt a vonat

„A Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára tartó, Debrecenből 23:03-kor továbbindult Nyírség InterCity (IC 628) elgázolt egy embert Debrecen és Apafa között. Jelenleg szünetel a forgalom a két állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendel. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt – várhatóan szerda 3-4 óráig – fennakadásokra kell számítani. Néhány éjszakai vonat menetideje megnő a Debrecen-Nyíregyháza vonalon” – írta kedd éjszaka a MÁVinform.

Egy gyerek és egy nő halt meg

Az esettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya az alábbi tájékoztatást adták: „a baleset során két személy, egy gyermek és egy 50 év körüli nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hajnalra újraindult a forgalom

A vasúttársaság korábbi közlése szerint a két állomás között egy ideig szünetelt a vonatforgalom, majd nem sokkal 1 óra előtt előbb egy vágányon, majd hajnali 4.25-től már mindkét vágányon zavartalanul közlekednek a vonatok.

Gázolt a vonat

November végén két embert ütött el a Nyugati pályaudvarról Záhonyba elindult Nyírség IC Debrecenben, a Bocskaikertnél. A 44 éves férfi a sínekre esett, a 33 éves ismerőse pedig megpróbálta felhúzni. Az éppen arra haladó vonat megpróbált vészfékezni, de csak több 100 méterrel arrébb tudott. megállni.

Meghalt az egyik férfi

A síneken eleső férfi meghalt, segítségére siető társa életveszélyesen megsérült. Őt azonnal megműtötték, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. A pontos körülményeket még vizsgálják. A helyiek szerint a két férfi bulizni indult, feltehetőleg ittas állapotban voltak.

Kettős tragédia Üllőn

2022 februárjában, A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, két embert gázolt halálra a vonat Üllőn. Szemtanúk beszámolója szerint a későbbi áldozatok a vasúti átjárón próbáltak átmenni, amikor az egyikük elesett. 

Szabolcsi vendégmunkások

A másik férfi próbálta felsegíteni a földről, de nem sikerült. Ekkor jött a vonat. Helyszíni beszámolók szerint a férfiak ittasakat voltak. R. Csaba és T. Csaba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüréről származnak.

Együtt akartak dolgozni

A két férfi, akik egyébként unokatestvérek voltak, gyerekkoruk óta azt tervezték, ha felnőnek, együtt fognak dolgozni. A családjaiktól távol, mintegy 285 kilométerre találtak munkát.

Az építőiparban dolgoztak

Az unokatestvérek útépítőként dolgoztak Budapesten és környékén, Üllőn, a munkáltatójuk által biztosított szálláson éltek. A megélhetésük miatt dolgoztak távol az otthonuktól, kéthetente jártak haza.

Megbotlott a sínekbe

A tragédia délutánján szórakozni voltak, innen indultak a szállásukra. A vágányszakasz jól belátható, tehát észlelniük kellett a szerelvény érkezését, vélhetően úgy gondolták, hogy időben átérnek. Talán így is lett volna, ám R. Csaba a sínben megbotlott és hanyatt vágódott. T. azonnal a szeretett rokon segítségére sietett, és megpróbálta őt elhúzni, sikertelenül. Mindkettőjüket elütötte a vonat, azonnal meghaltak.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció