Próbajárat közben gázolt el egy embert egy vadonatúj KISS emeletes vonat a 9. kerületben. A szerelvény Dunakesziről Mosonmagyaróvárra ment volna.

Gázolt a vonat

Tesztelés közben gázolt halálra a KISS emeletes vonat egy embert péntek délután a 9. kerületben, a Soroksári út és Laczkovich utca sarkánál lévő vasúti hídon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halottszállító a helyszínen

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Fennakadások a baleset miatt

Budapesten, a Ferencvárosi és a Kelenföldi pályaudvar között egy próbavonat elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette. A helyszínelés végéig, várhatóan a késő délutáni órákig a vonatok azon a szakaszon csak egy vágányon közlekedhetnek – írta a MÁV közleményében.

Rendőrök a vasúti pályánál

Dunakesziről indult a vonat

A vadonatúj emeletes Stadler KISS szerelvény próbajáratra indult Dunakesziről  és Mosonmagyaróvár lett volna a végállomás.

Ennél a vasúti felüljárónál történt a tragédia

Az üzemi feljárón mehetett fel az áldozat

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint a Laczkovich utcáról felfelé vezet egy kis betonlépcső, amolyan üzemi feljáró, ott mehetett fel az áldozat. Nyilván öngyilkossági szándékkal, mert innét nem lehet átjutni a Rákóczi hídra.

Nemrég vásárolta a MÁV a szupervonatokat

A Stadler KISS a Stadler Rail által gyártott, emeletes villamos motorvonat. A Svájci Szövetségi Vasutak 2010-ben állította forgalomba az első példányokat, azóta több országban is forgalomba álltak különböző elővárosi, távolsági, három-, négy- vagy hatrészes kivitelben. Magyarországon a MÁV 815-ös sorozataként 2020-ban álltak először forgalomba.

150 méter hosszú a vonat

Korábban többször is írtunk ezekről a vonatokról. A 150 méter hosszú KISS emeletes motorvonatok a világ legkorszerűbb elővárosi vonatai közé tartoznak, légkondicionált, tágas, 600 ülőhelyes utastérrel.

Itt történt a baleset

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t. . A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Máthé Zoltán