Halálra gázolta a HÉV vasárnap este azt a férfit, aki a síneken sétált. A szerelvény vezetője hiába adott hang- és fényjelzést, a tragédia elkerülhetetlen volt. A HÉV több mint 50 méteren keresztül sodorta a férfit.

Halálos gázolás

Elgázolt egy embert a HÉV vasárnap este Budapest 21.  kerületében, a Weiss Manfréd úton. A balesethez műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki – írta a katasztrófavedelem.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A HÉV síneken sétált

Vasárnap késő este egy férfi a Weiss Manfréd út mellett közlekedő H7-es HÉV pályáján sétált Csepel felé. Nem tudni, hogy csak nem hallotta vagy nem is akarta hallani a háta mögül közeledő szerelvényt, de az biztos, hogy a menetrend szerint ennek már nem kellett megállnia a Szabadkikötő megállóban – jelentette a BudaPestkörnyeke.hu tudósítója.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

50 méteren át sodorta a szerelvény

Így nem is lassított, emiatt azonban mire a vezetője észrevette a síneken igyekvő személyt, már késő volt. Vészfékezett és hangjelzést adott, vagyis tülkölt egy jó hosszút, de így is elütötte a férfit, majd a két pályát elválasztó kerítésnek szorította és több, mint 50 méteren keresztül sodorta magával a testet…

Rendőrségi helyszínelés a baleset után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Szörnyű látvány volt

A férfi a helyszínen szörnyethalt, testét a kerítéshez szorította a HÉV. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók is kivonultak és segédkeztek a műszaki mentésben. A H7-es HÉV már csak hétfőn hajnalban kezdett újból közlekedni.

Baleset Békásmegyeren

Tavaly novemberben meghalt egy ember, akit elgázolt a HÉV Csillaghegy és Békásmegyer állomás között. A baleset kutyasétáltatás közben történt, az áldozatot a kutyája rántotta a szerelvény elé.

Helyszínelés a békásmegyei állomás mellett

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Így történhetett

Egy idős úr volt az áldozat. A férfi begyalogolt a kutyájával a Kert sor felől a labirintusos átjáróba, majd egészen a befelé vezető sínpárig ment és ott akarták megvárni, amíg a Békásmegyer felé haladó szerelvény elmegy.

Sípolt a HÉV

A HÉV vezetője sípolt, mivel ott nem tartózkodhat gyalogos, ha épp áthalad egy vonat. A síp éles hangjától ijedt meg a kutya és elrántotta a gazdáját, ekkor elütötte a HÉV és 10-20 méteren keresztül magával sodorta. A kutyát is elütötte, az eb az állatorvosnál pusztult el.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK