Érden a Szepes Gyula Művelődési Központban Halász Judit, Újpesten a Kaláka együttes legnépszerűbb dalai várják a gyerkőcöket. Biatorbágyon a 90 éve felrobbantott hídról és robbantóról, Matuska Szilveszterről Szász Csongor filmjét láthatjuk a Juhász gyula Művelődési Házban. Budapesten az Akváriumban Hello Piac Design Vásár és családi nap kínál hasznos és kellemes időtöltést, este Gödöllőn a Művészetek Házában “Különterem, avagy vágytól asztalig” című vígjáték szórakoztatja a nagyérdeműt.

HALÁSZ JUDIT KONCERT Érden

Szepes Gyula Művelődési Központban vasárnap délelőtt Halász Judit ad koncertet A vitéz, a kalóz meg a nagymama címmel.

A vitéz, a kalóz meg a nagymama

HALÁSZ JUDIT október végén megjelenő új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs
magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

KALÁKA KONCERT  Újpesten

Három székláb címmel vasárnap 10 órakor Becze Gábor, Gryllus Dániel és Radványi Balázs a Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból csemegéznek. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok és a sokak által kedvelt lemezek: A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető darabjai.

Három székláb

A Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket, lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is az Újpesti Ifjúsági Házban.

Matuska és a felrobbantott viadukt Biatorbágyon

Kilencven esztendővel ezelőtt 22 ember halálát okozta a csantavéri Matuska Szilveszter azzal, hogy a Viaduktnál felrobbantotta a vonatsínt az erre közlekedő bécsi gyors alatt. A „biatorbágyi rém” a váci fegyházba került, majd onnét a második világháború után eltűnt, személyét számos legenda övezi manapság is. Szülőfalujában viszont tudni vélik az igazságot, hová lett a huszadik század egyik leghíresebb terroristája…

Szász Csongorral is találkozhatunk

Ez utóbbit járja körül lebilincselően érdekes – és a biatorbágyiak számára kihagyhatatlan – dokumentumfilmjében Szász Csongor filmrendező. A Vajdaságban élő, szintén csantavéri születésű alkotó ezúttal városunkba látogat.

Hello Piac Design Vásár és Közösségi családi nap az Akvárium Klubban

Budapest legnépszerűbb közösségi design vására, ahol felfedezhetjük a hazai tervezők, designerek és a fogyatékkal élő alkotók gyönyörű, kézzel készített egyedi darabjait: táskákat, kiegészítőket, ruhákat, ékszereket, DIY és vintage lakás dekorációs termékeket, kézműves gasztro-különlegességeket.

A legnépszerűbb közösségi design vásár

A tudatosság jegyében

Találhatunk természetes alapanyagokból készült natúr kozmetikumokat, egyedi baba-mama kiegészítőket, játékokat, a környezettudatosság jegyében készült eszközöket, alternatív megoldásokat stb. – igazi minőségi kincseket a tudatosság jegyében!

Vígjáték a Művészetek Házában

KÜLÖNTEREM, AVAGY VÁGYTÓL ASZTALIG Gödöllőn

A Művészetek Háza Színháztermében vasárnap este Neil Simon darabja kerül színre. Az elegáns párizsi La Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég. Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást. Aztán megérkezik három nő és itt kezdődik a meglepetések sorozata… Főszerepben: Csepregi Éva, Hegyi Barbara, Tornyi Ildikó.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ muvelodesikozpont.szepesgyula