Egy évig élt halott édesapjával egy férfi Vas megyében. A rendőrök találtak rá a mumifikálódott holttestre, az idős férfi természetes halállal halt meg. Nyugdíját azóta is felvette a fia.

Körözött férfit kerestek

Egy évig élt halott édesapjával egy 53 éves férfi Mosonmagyaróváron – írja a rendőrség honlapján. A hátborzongató esetre úgy derült fény, hogy kedden rendőrök mentek ki egy lakóházhoz, mert arra gyanakodtak, hogy egy körözött férfi ott tartózkodik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bementek a házba

A rendőrök a nyitott utcai kapun, majd a ház szintén nyitva lévő hátsó bejáraton keresztül jutottak be a házba, ahol a kopogtatásukra a keresett 53 éves férfi lejött az emeletről. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bevallotta, hogy halott apjával él együtt

Miután az egyenruhások elfogták őt, a körözött személy elárulta, hogy a házban együtt lakik az édesapjával, aki szerinte valamikor 2021 januárjában elhunyt.

Nem járt a szobába

A férfi azt is elmondta, hogy amikor az apja halálát észlelte, egy lepedővel letakarta, ám azt követően nem járt a szobában.

Ez is érdekelhet

“Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent” – 15 méter mély kútba esett a 4 éves kisfiú, mentőhelikopterrel vitték kórházba

Vizsgálják az esetet

A helyszínen megtalált, már mumifikálódott holttestet az orvos megvizsgálta, aki megállapította, hogy az illető természetes módon hunyt el, azonban a körülmények tisztázása érdekében az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Felvette apja nyugdíját

Az eltelt idő óta a férfi az elhunyt apa nyugdíját minden hónapban felvette, az intézkedőknek pedig átadott 1 millió 700 ezer forintot, amit a jogtalanul felvett nyugellátásból spórolt meg.

Büntetőeljárás indult a férfi ellen

Az 53 éves helybéli lakost a rendőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt vele szemben a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál büntetőeljárást kezdeményeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció