Két hete is halott lehetett az a nyugdíjas, akit a rendőrök találtak meg egy lakásában Székesfehérváron. A szomszédok napok óta nem látták a férfit, de szörnyű bűz terjengett a lépcsőházban.

Gyilkosság történhetett

A lakók szerint gyilkosság történhetett, mert egy hajléktalan pár járt fel a férfihoz, akivel összeveszhettek. Szerintük a nyugdíjas férfit féltékenységből ölhették meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy pár járt hozzá

A férfi holttestére egy önkormányzati bérlakásban találtak rá a rendőrök. Egy szomszéd elmondta, a fiatal pár akkor is feljárhatott a lakásba, amikor a férfi már meghalt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nála lakhattak

„Látásból ismertem az idős bácsit… Én nagyon sajnálom… Szerintem betelepedhettek hozzá, lakásuk nem volt, így ide vehette őket” – mondta egy szomszéd.

Zavaros párkapcsolat

Egy környékbeli szerint az áldozat korábbi élettársa volt a nő, aki később egy másik férfival járt fel az idős emberhez, akit féltékenységből ölhettek meg.

Vizsgálják a halálesetet

A helyiek rettegnek az eset óta. A hatóságok közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a tragédiát, miután idegenkezűségre utaló jelet nem találtak.

Bűzlött a lépcsőház

Nem bírtak otthon lenni egy budapesti társasház lakói, miután még január közepén meghalt az egyik szomszédjuk.  A holttestet pedig csak napokkal később fedezték fel. A lépcsőházban olyan bűz van, a környező lakásokat is elborította a facsaró szag. Egy-egy haláleset után az ingatlant speciális eszközökkel kell kitakarítani.

Egészségügyi veszélyekkel jár egy haláleset

Egy haláleset potenciális egészségügyi veszélyekkel jár. Sajnos néha a halál körülményei olyanok, hogy az ingatlan valamennyi helyisége takarításra és fertőtlenítésre szorul. Főleg idős, otthonülő, magányos embereknél fordul elő az, hogy a test akár hosszú napokig vagy hetekig felfedezetlen marad – írja az egyik takarítócég a honlapján.

Speciális szolgáltatás

A cég szerint egy biológiailag veszélyes terület alapos megtisztítása megfelelő szakértelem és a szükséges felszerelések hiányában szinte lehetetlen feladat. A vér és a testnedvek által terjedő kórokozóknak való kitettség miatt a haláleset utáni takarítás egy olyan speciális szolgáltatás, amely megfelelő szakmai tapasztalatot, különleges felszerelést és engedélyezett, bizonyítottan hatásos (kórházi) tisztítószerek használatát igényli.

Speciális védőfelszerelés

A halottak utáni takarítást a személyzet egyszer használatos védőöltözetben, lábzsákban, legalább FFP2-es maszkban,  illetve olyan félálarcban végzi,  amely kiszűri a szagokat. Védőszemüveg és gumikesztyű használata kötelező. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció