A MÜPÁban a Hamupipőke opera változata és A teremtés oratórium fiataloknak kerül műsorra. A Papp László Arénában Mága Zoltán, a MOMkultban a Budapest Bár, az Eiffel Műhelyházban Beethoven IX. szimfóniája köszönti az új évet. A Bem moziban a Sátántangó várja a filmkedvelőket, a Gyermekvasút díszbe öltözött kocsikkal a kirándulókat. Esztergomban a másnaposoknak lesz hatalmas buli, az otthon maradók online hangfürdőzhetnek.

Hamupipőke a MÜPÁban

Újév napján közös családi mulatságul felkínált meseoperát közvetít majd globális közönsége számára a Met. A Hamupipőke-történet francia operaváltozata, amely Laurent Pelly eleven humorú rendezésében a 2017-18-as évad óta ott szerepel a ház repertoárján, most angol nyelven és gyermekbarát rövidítésekkel vár reánk. A mű franciás bájának csorbítatlanságát mindeközben olyan művészek fogják garantálni, mint a megejtő hangú és szépségű amerikai mezzoszoprán, Isabel Leonard vagy a karmester Emmanuel Villaume.

Meseopera

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A Teremtés fiataloknak a MÜPÁban

A teremtés többrétegű remekmű: élvezi kicsi és nagy egyaránt, több korosztálynak szól. Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit.

Mága Zoltán újévi hangversenye

Európa legnagyobb újévköszöntő gálája Mága Zoltánnal a Papp László Budapest Sportarénában 2022-ben is. Lepje meg szeretteit a XIV. Budapesti Újévi koncert belépőjegyével! Ünnepeljen együtt Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel és sztárvendégeivel Kárpát-medence legnagyobb újévi gálakoncertjén 2022. január 1-jén az Arénában!

Másnaposok bulija Esztergomban Tűzkerék xT

Másnaposok Bulija! Gyűrött pofák, halk melódiák Esztergomban. 2022 sem indulhat el a Másnaposok bulija nélkül! A város legrégebbi rock hagyománya ismét itt van! Fellépnek a Tűzkerék xT és egy meglepetés formáció a Nevermind. Helyszín: Sportalsó rendezvénysátor (Rugby Club Hostel és Sportcentrum)

Beethoven: IX. szimfónia az Eiffel Műhelyházban

Az Opera újévét immár 9. alkalommal dominálja a nevezetes 9. szimfónia előadása. Magyarországi bemutatóját anno az az Erkel Ferenc dirigálta, aki az intézmény első főzeneigazgatója volt. Minden évben más remek karmester vezényli e művet, és az Opera együtteseinél mára nincs, ki jobban tudná ezt az alkotást idehaza, s aki ezáltal erőteljesebben és magabiztosabban tudná megfogalmazni a belefoglalt egyetemes értéket és üzenetet, amiért is e mű valóban tökéletes alkalom egy új év reményteli felütésére.

INGYENES ONLINE HANGFÜRDŐ, FELOLVASÁSSAL

A mű: SU-LA-CE: REGGELI BESZÉLGETÉSEK LIN-CSI APÁT KOLOSTORÁBAN; gyűjtemény tanításokból. “Meghökkentő kérdésfeltevések és válaszok, könnyed, de hibátlan bölcseleti rendszert alkotó következtetések, állítások jellemzik Lin-csi beszélgetéseit, melyek mindig a lényegről folynak; a létezés és a boldogulás nagy kérdéseiről.”Ezután hangtálazás, gongozás, koshik, épülésünkre.

Ünnepi díszben várja utasait a Gyermekvasút

Újévi kirándulással egybeköthetjük a kisvasutazást a Budai hegységben. A Gyermekvasút január 2-ig ünnepi díszbe öltözött kocsikkal köszönti az új évet!

Budapest Bár koncert a MOMkultban

Bízzunk abban, hogy 2022-t érdemes vidáman köszönteni, jó dalokkal, remek zenével! Gyógyír a téli hidegben és sötétségben, és segít a másnaposságon is. Barátok, család, muzsika, találkozások, remény – reméljük, a jövő év újra erről szól majd. Köszöntsük együtt a reményteli jövőt! Új lendülettel, részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel köszönti az új esztendőt a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Tóth Vera, Frenk, Ferenczi György, Szűcs Krisztián és Mező Misi.

SÁTÁNTANGÓ a Bem moziban

Tarr Béla fekete-fehér, magyar-német-svájci filmje, angol felirattal, 450’, 1994,(Satantango – in Hungarian with English subtitles). Három részben, két szünettel.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/müpa