Óbudán a Kiskorona7-ben a Hang-mű-hely veszi kezdetét zenei minifesztivállal. A Budapesti Őszi Fesztivál keretében ma formabontó kiállítás nyílik a Képezőben. Az Evangélikus Múzeumban könyvbemutató, a Fő utcában Márairól és a teniszről lesz beszélgetés. A Ferencvárosban stand up hozza lázba a nevetőizmokat, a Kertvárosi Időutazóval tündérpaloták közt barangolhatunk.

Hangműhely Óbudán

Felolvasószínházzal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is készülnek – az 1. Óbudai Hang-mű-hely szeptember 29-én veszi kezdetét. A Kiskorona7 nagyszabású, ötnapos rendezvénye a zenei világnap köré szerveződik: négy zenekar és közel hatvan hangszeres szólista közreműködésével, kilenc koncerttel várják a közönséget. Az eseménysorozat része a 34. Kortárs Zenei Minifesztivál, amely 29 hazai szerző műveit vonultatja fel, ezek között 13 bemutatót hallhat a közönség.

A Tiszától a Gangeszig a Deák téren

Szűcs Péter: Dharma című könyvének dedikálással egybekötött bemutatója az Evangélikus Országos Múzeumban. Egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

KÉPEZŐ FELFEDEZŐK 4.0 – ÁLMAINK / KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

A Felfedezők idén negyedik alkalommal kerül bemutatásra a Budapest Art Mentor program év végi összefoglaló kiállításaként, a Budapesti Őszi Fesztivál keretében. Alkotói ugyan egyéni koncepcióik mentén dolgoznak, közös jellemzőjük mégis a klasszikus médiumok formabontó megközelítése, vagy az analitikusan részekre bomló, majd újraépülő felületek megálmodása a keleti Károly utcában.

Ahol a vas úszik, a Ferencvárosban

Stand-up és könyvbemutató „Ahol a vas úszik” címmel a Prizma Event szervezésében a Gönczy Pál utcában. Fellépnek: Orbán Sándor, humorista, Urszinyi Fehér Csaba, író, humorista, a vidám dallamokról, a nagy múltra visszatekintő MyCream Duó gondoskodik, melynek tagjai Orbán Sándor és Wéber Tamás.

Tündérpalota és Tisztviselőtelep a 16. kerületben

Látványos villák, az esztergomi bazilika mása, híres lakók Babitstól Szenes Ivánig. Bejárjuk a szecessziós „Tündérpalotát” is a Kertvárosi Időutazóval.

Beszélgetés Márairól, muzsikával

Különösen a teniszt szeretem – Márai és a sport a Fő utcában

Mészáros Tibor irodalomtörténész és Hirtling István Jászai Mari-díjas színész, Érdemes Művész Márai estje a Budai Polgári Közösség termében. Cimbalmon közreműködik: Tárkány-Kovács Bálint

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook /swingaladjango