A 24 éves L. Csaba hétfőn kora reggeli órákban egy késsel halálra szúrta az édesanyját, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A férfi a rendőröknek beismerte a gyilkosságot, tettét pedig azzal indokolta, hogy hangok utasították, hogy ölje meg az édesanyját.

Kora reggel történt a szörnyűség

Ahogyan azt elsők között megírtuk, egy 24 éves férfi kioltotta a saját anyja életét Budapesten a 16. kerületben. A fiú a Fertály utcai lakásukban támadt az anyjára. Olyan sebet ejtett rajta, amelynek következtében az asszony meghalt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházban van

A férfi még mindig kórházban tartózkodik, szerdán távmeghallgatás útján, videóhívással fog bejelentkezni a bíróságra, ahol a letartóztatásáról döntenek. Habár a gyilkosság során saját magát is megsebezte, nem emiatt, hanem a mentális állapota miatt szorul még mindig gyógykezelésre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Beismerte a gyilkosságot

A Blikk arról ír, hogy a kihallgatásán a rendőröknek beismerte a gyilkosságot, tettét pedig azzal indokolta, hogy hangok utasították, súgták neki, hogy ölje meg az édesanyját, hallucinációra hivatkozott.

Mentális betegséggel

A tragédiának volt előzménye: a fiatal mentális betegséggel küszködött, gyógyszereket is kellett szednie a problémáira. Katalint rengeteg szúrás érte, az asszony éppen aludt, amikor a fia az életére tört.

Nem beszél az édesapa

A Blikk elérte a feleségét gyászoló L. Róbertet. aki most a három közül az egyik fiát is hosszú időre elveszítette. A mérnökként dolgozó férfi a részvétnyilvánítást fogadta, de beszélni nem kívánt a történtekről.

Elmegyógyító intézetbe kerülhet

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére, egyrészt az eljárásban való jelenlétének a biztosítására, másrészt a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelje végrehajtani – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Önmagával is végezni akart

A fiatal férfi tettét követően önmaga ellen fordult. A zsaruk a helyszínen elfogták, majd a mentők rendőri kísérettel vitték kórházba. Miután ellátták, csak azt követően kerülhet sor az elszámoltatására.

Öt tagja volt a családnak

A bűnügyi nyomozók lezárták a nagy napelemekkel felszerelt épület mindkét bejáratát, írta meg a Blikk. A házban a lap információi szerint egy házaspár élt, három fiukkal együtt. A családfő, L. Róbert végzettségét tekintve mérnök, ő vezeti a saját, energetikával foglalkozó cégét.

Csendes család volt

A lapnak nyilatkozó környékbeliek azt mondták, hogy a család csendben, nyugalomban élt. A három fiú, Zsolt, Csaba és Richárd rendesnek tűntek. A telket évtizedekkel korábban vásárolták a szülők, majd miután elkészült, akkor születtek a fiúk.

Sajnálják Katalint

Egy szomszéd azt mondta, rettenetese sajnálják Katalint. Elmondása szerint rendkívül jószívű asszony volt az áldozat. A reggeli órákban a zsaruk meghallgatták a családfőt. Amikor a lap munkatársai a gyilkosság helyszínén jártak, az udvari lépcsőjükön ült összeroskadva. Úgy tudni, hogy az anyját megölő fiú több sebet is ejtett az anyján, de hogy miért követte el szörnyű tettét, arra eddig nem derült fény. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI