A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfival szemben. Egyikük hazafelé sétált a barátnőjével, amikor Budapesten, a 3. kerületben, az utcán összeszólalkozott a másik két vádlottal. Az esetből belhé lett.

Vendégségből tartottak haza

A vádirat szerint 2021. december 27-én az egyik vádlott – az ő kezében bukkant fel később az éles eszköz – egy vendégségből tartott hazafelé a barátnőjével, ittas állapotban. A pár egy 3. kerületi megállóban szállt le a buszról, majd egy parkolóhoz értek, ahol a másik két vádlott és azok barátnői beszélgettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hangos szóváltás alakult ki

Amikor sétáló férfi a barátnőjével elhaladt a másik társaság mellett, közte és a másik társaság egyik férfi tagja között hangos szóváltás alakult ki, amelynek során kiabáltak egymással. A szóváltás után a vádlott és barátnője folytatta az útját, és elhagyták a másik társaságot, amikor a vádlott hirtelen visszafordult, előrántott egy tárgyat a zsebéből. A férfi először a földre ejtette, majd amikor azt felvette, a barátnője megpróbálta őt lefogni és visszatartani, amelynek során megsérült a nő combja. Eközben elindult feléjük a négyfős társaságból a másik két vádlott, akik közül az egyik többször odaszólt, ekkor egy hirtelen mozdulattal kirántotta magát a barátnője fogásából. A férfi ekkor megállt a másik előtt, majd a kezében tartott éles tárggyal, kaszáló mozdulatokat tett felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Balhézás

A férfi ezután ismét kiszabadította magát az őt továbbra is visszatartani próbáló barátnője fogásából, majd a két férfi egymásnak esett, dulakodtak, amelynek során az éles tárggyal hadonászó férfi mellkasán sebesítette meg a másik embert. A megsebesült vádlott ekkor olyan a földre teremtette a másikat, aki a betonra esett. Az éles tárggyal bántott férfi sérülése életveszélyes volt, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A Fővárosi Főügyészség a tettest életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a másik két vádlottat pedig súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred e

Elfogták

Nem ez volt az első ilyen eset Budapesten. Amint arról korábban beszámoltunk, február 19-én, 2 óra 10 perc körül a Budapest 5. kerületi, Erzsébet téren két társaság szólalkozott össze, melynek következtében egy férfi megszúrt egy 18 éves fiatalembert. A veszekedés közben egy fiatal kést ragadott és azzal halántékon szúrta a másik fiatalt. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a fiatalt a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak az elkövető ellen. A budapesti zsaruknak végül sikerült azonosítani a feltételezett támadót, egy 18 éves férfit elfogták.

Imádkoztak érte

Martin, a sérült fiú napokig válságos állapotban feküdt az intenzív osztályon. Pár nappal később levették a lélegeztetőgépről, állapota javulásnak indult. Azóta több részlet is kiderült arról az éjszakáról. Két, fiatalokból álló társaság találkozott aznap éjszaka Budapest belvárosában, ahol a későbbi sértett és az elkövető egy lány miatt balhézott össze. Eközben szúrt pillangókésével K. Zsolt. A kés áthatolt Martin koponyáján, emiatt került életveszélyes állapotba a 18 éves fiú.  Martin a családjával néhány éve, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerből költözött Budapestre.  „Ha itthon van, a fiú szinte mindenkit megnyír”- mondta a frissmedia.hu-nak egy nő, aki szinte testvéreként szereti Martint. Az asszony azt mondta, a 18 éves fiú fodrász szeretne lenni. Budapesten jobb a fizetés és munka is volt, kell is a többlet, hiszen a családi fészket bővíteni, felújítani szeretnének, ezért is költöztek a fővárosba. 

Probléma a buszon

Tavaly számoltunk be arról, hogy késelés történt éjjel tizenegy óra körül Budapesten, a Hungária körút és a Thököly út sarkánál. Információink szerint egy buszsofőr szúrt le egy utast. A sofőr is utasként utazott a buszon, munkába tartott. Az illető rászólt a fiatalokra, hogy vegyék fel a maszkjukat, ez azonban konfliktushoz vezetett. A megállóban a fiatalok nekimentek a sofőrnek, aki elővett egy kést. A rendőrség mindhármukat elfogta, előtte azonban kórházba szállították őket.

Kár volt elhinni

Korábban arról is beszámoltunk, hogy roppant felelőtlenül viselkedett az az asszony, aki egy hajléktalannak elhitte, hogy közösen fognak filmet nézni egy lakatlan épületben. Meg is lett az eredménye a butaságnak: késelés lett belőle. Csúnya fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Rátámadt a nőre a gyanúsított, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta – tájékoztatott az ügyészség. Azon a november elején egy délután az egyik vasútállomáson találkozott az általa látásból ismert hajléktalannal a nő. A férfi azt ígérte az asszonynak, hogy menjen vele és egy jó kis helyen majd számítógépen fognak együtt filmet nézni.

Lakatlan házba mentek

A hölgyet egy lakatlan ingatlanba vitte a férfi, ahol szóváltás alakult ki közöttük. Ekkor a férfi különböző módon bántani kezdte a nőt. Közben a nőnek sikerült megszerezni a kést, amellyel megszúrta a hajléktalan férfi kezét. Ezután a férfi észhez tért és lelépett a házból. Itt nem lett vége a történteknek, hiszen a nőnek olyan sérülései lettek, hogy rendőrségi ügy lett a filmnézésnek induló kalandból. Ezután komolyra fordult az ügy és a hajléktalan férfit elfogták a rendőrök. Az ügyészség szerint mivel hajléktalan életmódot folytat, a személyi körülményeire, valamint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, így a bírósági tárgyalás során a jelenléte csak letartóztatással biztosítható.

Meghallgatta a bíróság

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a férfit és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatást az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig. A döntést az ügyész és a férfi tudomásul vették. A hajléktalan férfinek a védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap állt a rendelkezésére – írja közleményében akkor az ügyészség.

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet