Használhatatlanná ázott Dunakeszin a Radnóti Miklós Gimnázium tornaterme. Az agglomeráció második legjobb gimnáziumában pénteken már nem is tudtak órát tartani a tornateremben.

Az épület teteje évek óta nem véd a csapadék ellen, a beázott teremben pedig több helyen annyira felpúposodott a padló, hogy az már balesetveszélyes – derül ki abból a levélből, amit pénteken juttattak el az Indexhez

Mint írják: „A helyzet mostanára olyannyira tarthatatlanná várt, hogy a 729 diák közül a mai napon senki sem tudott a testnevelésórán részt venni”, olvasható a levélben, ami aztán részletezi az elkeserítő állapotokat is. 

A tornacsarnok teteje már szitaszerűen, megszámlálhatatlan ponton engedi be a beltérre a csapadékvizet, aminek eredményeként eső idején már vödrökkel és ládákkal sem tudja az iskola megvédeni a padlót borító parkettát. Az több helyen felázott, balesetveszélyesen felpúposodott és alkalmatlan mind a tornaórák, mind a sportrendezvények és szabadidő tevékenységek megtartására.

Több esetben a diákok és a tanárok rákényszerültek a testnevelésóra megtartására, amely során kerülgetnünk kellett és kell a vödröket, ezen kísérletek során többen megcsúsztak a rongyokból és tálakból szivárgó vízben. Azonban a helyzet súlyosságát az is mutatja, hogy a mai napon már a vödrök kerülgetésével sem tartották meg a tanórákat.” – írják az Indexnek címzett levélben.

Dunakeszin az elmúlt években több beruházás is megvalósult. 2017 szeptemberében új iskolaépületet és sportcsarnokot is átadtak, amely 4,6 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg.

A levél írója szerint felmerül a kérdés, nem kellene-e először a meglévő „vagyontárgyainkat” megóvni a teljes pusztulástól és egy ilyen patinás iskolában biztosítani a megfelelő oktatási körülményeket?

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon már megírtuk, az országos kompetenciatesztek alapján a dunakeszi Radnóti az agglomeráció második legjobb középiskolája, országosan pedig a 38. legjobb középiskola.

Kiemelt kép: illusztráció