2016 óta, vagyis már hat éve a levegőbe termeli az áramot a helyi sportcsarnok tetején elhelyezett napelempark Gyömrőn, ugyanis az üzembe helyezést megelőzően nem gondoskodtak a rendszer hálózatba kötéséről. A beruházás 120 millió forintba került.

Hat éve nem működik

Néhány napja derült ki, hogy a részben állami, részben önkormányzati támogatással, 120 millió forintból megvalósult gyömrői napelempark hat éve nem működik. 2016 óta, vagyis hat éve a levegőbe termeli az áramot a helyi sportcsarnok tetején elhelyezett 100 Kw összteljesítményű napelempark, ugyanis az üzembe helyezést megelőzően nem gondoskodtak a rendszer hálózatba kötéséről – írta a Gyömrői Hírhatár. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Letartóztatták a polgármestert

A BudaPestkörnyéke.hu is írt róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói szeptemberben áfacsalás miatt őrizetbe vették és letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Költségvetési csalás a vád

Sajtóértesülések szerint összesen 18 gyanúsítottja van annak a büntetőügynek, amiben a gyanú szerint érintett a polgármester is. A település első emberét költségvetési csalással gyanúsítják.

Nem érintett az önkormányzat

A helyi önkormányzat közleményben reagált a történtekre, amelyben leírtrák: „Az ügy semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve. Önkormányzatunk az ügyben semmilyen módon nem érintett, önkormányzatunknál hatósági vizsgálat, nyomozás nem zajlott.”

Itt az újabb ügy

A napelemparkot Gyenes Levente adta át még 2016-ban. A projekt teljes összköltsége 120 millió forintot tett ki, nagyobbrészt TAO-s pénzekből finanszírozták, melyhez a város 40 millió forint önköltséget biztosított.

 Kivizsgálást kérnek

A Fidesz gyömrői alapszervezete közleményében arra kéri a gyömrői önkormányzat képviselőit, hogy a napelempark ügyében a lehető leghamarabb hozzanak létre vizsgálóbizottságot. A napkollektorokkal kapcsolatos ügy súlya arra kötelezi a város képviselőit, hogy az eset minden részletét feltárják, és az eredményekről tájékoztassák a lakosságot. Akár nemtörődömség, akár szándékosság áll az ügy háttérben, mindenképp tisztázandó, hogy ki viseli a felelősséget – írják.

Elnököt is javasoltak

A bizottság elnökének Hodruszky Lajos (Gyömrő 2000 Kör – FIDESZ) önkormányzati képviselőt javasolják, mert alpolgármesteri múltja miatt a legrutinosabb, legfelkészültebb képviselő a városházán, és „tárgyilagosan kezelné az ügyet”.

Acsarkodás helyett

A közlemény szerint fontos, hogy a gyömrői közhangulat nyugodt és békés legyen, ugyanis csak így lehet a gyömrői közélet kérdéseit – ezúttal a napelempark ügyét – átláthatóan, tisztán, kétségektől mentesen rendezni. Politikai acsarkodás helyett a közös kivizsgálásban hisznek.

A takarékoskodás jegyében

Az ügy azért került most a napirendre, mert Gyömrő nemrégiben jelentős energiatakarékossági programot jelentett be. Ennek egyik fontos elemeként az óvodás szülőket komoly hátrány éri a nyári szünet megnyirbálásával, egyúttal a sportegyesületek is nehéz helyzetbe kerültek. Mindez nem lett volna szükséges, ha a napelemek bekötése megvalósul. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció