Súlyos baleset történt csütörtökön a 9. kerületben a Gubacsi út és Timót utca kereszteződésében. Egy hat hónapos kismama karambolózott, kórházba vitték a mentők, sokkot kaphatott a férje. Nem sokkal később egy másik balesetben egy kisgyerek is ült abban az autóban, amelynek nekicsapódott egy szabálytalanul előző másik jármű a Népligetben.

Nagyot üthetett a villamos a várandós anyukán

Durva baleset történt a Gubacsi út és a Timót utca sarkán a villamosmegálló közelében. Egy hat hónapos várandós kismama karambolózott a Volkswagen Polójával.

Szerencsére nem a várandós hölgynél az ajtót találta el a villamos ütközője, hanem a kereket

Nem állt meg a villamos

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója szerint az ütközés úgy történhetett, hogy a villamosmegállóban senki sem akart felszállni, a villamosról pedig senki sem akart leszállni, ezért a szerelvény nem állt meg.

Rosszul mérte fel a helyzetet

A Volkswagent vezető várandós asszony vélhetően arra számított, hogy a villamos majd megáll a megállóban, így neki bőven van ideje áthajtani a síneken.

Belehajtott a villamos

Az édesanya a Timót utcából balra akart kanyarodni a Gubacsira, hogy az Illatos út felé menjen tovább. Amikor a síneken volt az autó, belehajtott a villamos.

Megérkezett a nő férje

Szerencsére nem az ajtót találta el a szerelvény, mert akkor biztosan a roncsba szorult volna a várandós nő, akinek a férje villámgyorsan megérkezett a baleset helyszínére.

Sokkot kaphatott

Tudósítónk úgy látta a helyszínen, hogy a várandós hölgy párja eleinte nyugodt volt, majd mikor elvitték a mentők a hölgyet, beült az autójába, ekkor már nagyon feszült lett, vélhetően sokkot kaphatott, ekkor döbbenhetett rá, hogy mi történt.

Baleset volt a Népligetben is

Ezt követően egy másik baleset is történt, amelyben gyermek is volt a sérült autóban. A 10. kerületben a Vajda Péter utca népligeti szakaszán történt a baj. Egy autós a buszsávban akart előzni, de nem vette észre, hogy ott egy bringás teker.

Hordágyra tették a sérült biciklist

Elkapta a kormányt

A szabálytalanul előző autós, amikor elütötte a bringást elkapta a kormányt és nekiment a szabályosan közlekedő Volkswagennek, amely átsodródott az út másik oldalára, kidöntött egy frissen ültetett fát és vagy 200 métert haladt a havas, síkos fűben.

A mentősök a Volkswagenben ülőkre is figyeltek

Kórházba vitték a mentők

Tudósítónk elmondása szerint a kisodródott Volkswagenben volt egy gyermek is. Szerencsére neki nem lett baja, azonban az elütött biciklis megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Leállították a forgalmat a mentés idejére

Sok baleset volt csütörtökön

Csütörtökön sok baleset történt Budapesten és környékén. Már reggel több koccanás, súlyos baleset, kiégett kamion volt az utakon, délután is több elbambulós baleset történt. A szakemberek a hidegront érkezésével magyarázzák a csütörtökön történt sok balesetet.

Hidegfront esetében gyakoriak az elbambulós balesetek

A meteorológusok szerint csütörtökön erős hidegfront-átvonulás hatás érvényesül az országban. A hidegfront nyugodtabbá, feszültségmentessé teszi a közlekedőket. Csökken az ingerlékenység, a reflexek lelassulnak, az állandó álmosságérzet és a nehézkesebb gondolkodás miatt gyakoribbak a közúti balesetek. Ha egyedül vagyunk az autóban, ilyenkor az a legjobb, ha rádiót vagy dinamikus, pörgős zenét hallgatunk. Hosszabb utakon iktassunk be pihenőket, mozogjunk és igyunk valamilyen frissítőt. 

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotók: Gombkötő Krisztián