“A legutóbbi vihar alkalmával városunk vízellátását biztosító kutak közül kettő meghibásodott, ezért e hét elején vízkorlátozást kellett elrendelni a városban – jelenleg I. fokú vízkorlátozási tilalom van érvényben.” – írta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Horváth Tibor, Pécel polgármestere.

A tűréshatár végén

A péceli lakosok a probléma miatt már a tűréshatáruk végét járják, a gond egy vihar után kezdődött, amikor is meghibásodott a város vízellátását biztosító kutak közül kettő, ezért a hét elején vízkorlátozást kellett elrendelni a településen, az idő pedig egyre melegebb. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyre nagyobb a feszültség

Az Index úgy tudja a városban egyre nagyobb a feszültség, ugyanis a polgármester, elsőfokú vízkorlátozási tilalmat vezetett be, amit a Facebook-oldalán közölt szombaton, ráadásul a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. nem elérhető.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nyomáscsökkenés

“A mai napon a város több részén is víznyomáscsökkenés tapasztalható, de a Csatári-lakóparkban a legrosszabb a helyzet, ott pár órája teljes vízhiány van. Nem javul a helyzet, mostanra már több helyen nincs víz. Nagyon sajnálom az ott lakókat, és megértem a helyzetüket” – olvasható a polgármester bejegyzésében.

Segítséget kért a polgármester

Horváth Tibor arról is tájékoztatta város lakóit, hogy segítséget kért Szűcs Lajos országgyűlési képviselőtől, illetve a katasztrófavédelem munkatársaitól is.

Ezt az ígéretet kapta

“Azt az ígéretet kaptam, hogy éjszaka feltöltődnek a kutak, és lesz víz a városban. Viszont felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy ezzel nem oldódik meg a probléma. Nagyon fontos lenne, hogy MINDENKI csökkentse megszokott vízfogyasztását a minimálisra. Csak ezzel előzhetjük meg azt, hogy egy-egy városrész víz nélkül maradjon.” – olvasható a posztban.

Lajtoskocsi biztosította a vizet

“A vízhiány enyhítésére a délután folyamán a DPMV Zrt. lajtoskocsin biztosított vizet, a Pécel Üzemeltető Kft. dolgozói pedig ásványvizet osztottak az érintett városrész lakóinak.” -derült ki a polgármester bejegyzéséből még tegnap, ám ma újabb kedvezőtlen hírről adott számot.

Újabb rossz hírek

Horváth Tibor a ma délelőtti bejegyzésében ugyanis azt írja, hogy bár éjjel feltöltődtek a tározók, ám ez nem sokáig volt elég, néhány óra elteltével ismét vízhiány lépett fel a város több pontján.

Mindent megtesznek

“A lehetséges lépéseket ismét megtettük, a DPMV Zrt. már hordja a vizet. Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére.” – közölte Horváth Tibor.

Tudják, hogy emberpróbáló feladat

“Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Dr. Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére. Mindezek mellett újra kihangsúlyoznám, hogy a legtöbbet, mi, lakosok tehetünk. Tudom, nehéz ilyen melegben takarékoskodni a vízzel, de meg kell tennünk! Semmiképpen se használják a vizet olyan dolgokra, ami elhalasztható. Kérem, gondoljanak empátiával azokra, akik teljes vízhiánnyal küszködnek. Tapasztalatunk szerint nem mindenki tartja be a vízkorlátozási tilalomról szóló intézkedéseket, ezért ennek ellenőrzése végett mezőőreink folyamatosan járják a várost.” – zárta sorait ma délelőtt a polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik