Egy Audi A6 kombi közlekedett a Műegyetem rakparton a Rákóczi híd felől szombat délután, majd a Petőfi hidat elhagyva balra nagy ívben fel akart kanyarodni az Irinyi József utca irányába.

Nagy sebességgel jött a Merci

Az autót vezető fiatalember azt mondta hogy ő úgy látta hogy nyugodtan megkezdheti a kanyarodást, mert a szemből, a Szabadság híd felől érkező Mercedes Viano kisbusz messze van még. Kanyarodás közben azonban észlelte, hogy a Mercedes nagy sebességgel közeledik, ezért visszarántotta jobbra a kormányt, de már későn. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Járdaszigetre hajtott

A Viano az Audi jobb elejébe rohant, majd felhajtott a járdaszigetre, letarolta a turistáknak kihelyezett eligazító táblát, végül egy villanyoszlopnak ütközött, amely megdőlt.

Sérült is van

Az Audi vezetője nem sérült meg a nagy erejű ütközésben, a mellette ülő fiatal hölgy azonban beütötte a lábát, őt további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

Helyszíni felvétel:

A Merci sofőrje nem volt bekötve

Szintén kórházba került a Mercedes középkorú férfi sofőrje, aki nem használta a biztonsági övét, emiatt a feje a kormánynak ütközött, ő könnyebb száj- és fejsérülést szenvedett.

Fotó a helyszínről:

Tűzoltók is érkeztek a helyszínre

A kisbusz másik három utasa, egy hölgy és ket férfi nem sérült meg a karambolban. A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, áramtalanították a járműveket, a tűzoltóság daruja pedig jelenleg eltávolítja a megsérült villanyoszlopot, amely veszélyt jelentett volna a közlekedőkre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel:

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni fotók – Forrás: G.K.