Napokon belül elkezdődik a Szentendrei út, Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti, több mint 1 kilométeres szakaszának a felújítása. A munka augusztus 21-én, szerdán startol, nagy dugókra érdemes készülni. Közben a szentendrei polgármester bejelentette, nemsokára nekikezdenek a Szentendrét átszelő 11-es út felújításának is.

A munka azért csúszott el az iskolakezdésig, mert ahogy itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is megírtuk Tarlós István azt mondta, kénytelen volt leállítani az építkezést mert a felújításhoz kapcsolódó fakivágásokra engedélyt adó óbudai önkormányzatot feljelentette egy helyi lakos az ügyészségen.

Tarlós István már akkor azt is elmondta, hogy a fapótlással tudomása szerint minden rendben van, ha pontatlan a bejelentő információja, akkor majd szembe kell néznie a következménnyel, amit egy közhasznú beruházás leállítása jelent.

A minap valóban kiderült: a fakivágás engedélyezése tárgyában befejezett ügyészségi vizsgálat szerint is alaptalan volt a bejelentés, így elkezdődhet a munka a Szentendrei úton.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával megvalósuló rekonstrukció során – amelynek elvégzését alapvetően az elhasználódott útburkolat indokolja – az útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül; rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket is.

A területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, amelyhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. Ezek pótlásaként összesen 283 fa ültetése történik meg, jelentősen bővítve a kerületi faállományt. Ebből a felújításban érintett területen 25 fa ültethető el, a többi a III. kerület más részén gyarapítja majd a zöldállományt.

A munkavégzés idejére a Szentendrei út Mátyás király út és Hollós Korvin Lajos utca közötti szakaszát egyirányúsítják a városhatár felé; aki a városközpont felé tart, érdemes lesz majd a Pünkösdfürdő utca–Batthyány utca, vagy a Hollós Korvin Lajos utca–Dózsa György utca útvonalon kerülnie. A beruházás első harmadában az Ürömi utat a Szentendrei út és a Dózsa György utca között a Szentendrei út felé egyirányúsítják, ezért a Szentendrei útról nem lehet majd balra fordulni.

Közben Szentendre polgármestere Verseghi-Nagy Miklós a facebookos olfalán bejelentette, hogy a Kormány elé kerül a 11-es út szentendrei szakaszának felújítása. Mint írja: „Eredményes volt a tárgyalásunk Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úrral, most érkezett a beadványomra írt válasz: a minisztérium szakmailag támogatja a 11-es számú főút Szentendre átkelési szakasza felújítását, a szükséges forrás biztosítása érdekében kormányelőterjesztés készül, mely már egyeztetés alatt áll.”

A Szentendre környéki agglomerációból a fővárosba autózók tehát duplán kesereghetnek és örülhetnek: dugók lesznek, viszont cserébe nem döcög majd annyira az aszfalt és kevesebb lesz a kátyú is a felújított útszakaszokon.

Kiemelt kép: Szentendrei út – Fotó: BPK