„Hatalmas siker és egyben lehetőség: az Európai Bizottság kiemelten fogja támogatni Budapestet a 2030-as klímacél elérésének az érdekében” – kezdi posztját a közösségi oldalon Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Klímasemleges városok

A bejegyzés tanúsága szerint a Bizottság 100 európai várost választott ki a klímasemleges és okos városok programjába, ebbe pedig három magyar város, Miskolc, Pécs és Budapest is bekerült. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A misszió lényege

„A misszió lényege, hogy kísérleti és innovációs központokká tegyék ezeket a városokat, amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti, hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az Unióban.” – írja Karácsony.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez is érdekelheti:

360 millió

„Az összességében 360 millió euróból megvalósuló program nem felülről irányított, nem „Brüsszelből” fogják megmondani, hogy mit csináljunk Budapesten, hogy elérjük 2030-ig a klímasemlegességet.” – magyarázza a posztban a főpolgármester, továbbá azt írja:

Klímavárosi szerződés

„A következő lépés, hogy ki kell dolgoznunk egy klímavárosi szerződést, amelynek az összes városi ágazatra lebontva tartalmaznia kell egy átfogó koncepciót az éghajlat-semlegesség elérésére.”

Óriási lehetőség

„Ezzel Miskolc és Pécs mellett Budapest, Magyarország fővárosa egy óriási lehetőséget kapott, amellyel élnünk kell. Mi mindent meg is fogunk tenni, de kérjük a magyar kormány támogatását, együttműködését is, mert csak közösen sikerülhet!” – zárja sorait.

A teljes bejegyzés itt érhető el:

Pécs polgármestere is nagyon örül

Péterffy Attila, Pécs polgármestere is nemrégiben számolt be róla a közösségi oldalán, hogy Pécs hatalmas lehetőséget kapott a támogatással. Mint posztjában írja: beérett a munkájuk gyümölcse. „Ezzel újabb nagy lépést tettünk afelé, hogy otthonunk egészséges, innovatív, zöld és okos város legyen. Egy olyan hely, ahol jó élni és ahol a fiataloknak is érdemes életet kezdeni.” – írja a bejegyzésében a városvezető, amelyről a Pécsi STOP számolt be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook