Nagy a baj a Fidesz dél-budai régiójában, Czuczor Gergely világában. Az eddig fideszes Biatorbágyot teljesen elvesztették, de a legendásan jobboldali Solymáron is csúnyán felsült az eddigi fideszes polgármester és a csapata. Tíz év után megbukott Törökbálint polgármestere is. Budakeszin rezgett a léc, de végül mindössze 120 szavazattal becsússzant a kormánypárti polgármester. Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, aki egyben a Fidesz kommunikációs igazgatója is, nemrég azt mondta, hogy szégyelli magát Czuczor Gergely miatt. Akkor csak egy plakát eltávolításról volt szó, most viszont a Fidesz visszaszorulása történt a budai oldalon, várhatóan nagy rendrakás lesz a Budakörnyéki Fideszben, de lássuk a részleteket.

Felsült a biatorbágyi fideszes polgármester-jelölt

Biatorbágyon óriási erőkkel kampányolt a Fidesz. Tarjányi István a település eddigi fideszes polgármestere nem indult. Neki tulajdonítják a város fejlesztését, ugyanakkor vitás ügyei is voltak. Ezek közé tartozott a Budapest-Balaton bicikliút nyomvonalának alakítása, vagy a településen robbanásszerűen kinövő lakóparkok felfuttatása. Tarjányi helyett Nánási-Kézdy Tamás akarta folytatni a Fidesz részéről, de csúnyán felsült. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kitakarították Biatorbágyról a Fideszt

A Biatorbágyot plakáterdőkkel beborító Fidesz jelöltje mindössze 37 százalékot kapott, míg ellenfele, Kocsis József a Biatorbágyért Egyesület jelöltje 50 százalékot. A képviselő testületből is lényegében kitakarították a biatorbágyi választók a Fideszt. Mindössze két képviselő jutott be a kormánypártok részéről, ők sem direkt szavazatokkal, hanem csak a kompenzációs listáról. A Biatorbágyért Egyesület viszont abszolút többséget, 9 mandátumot szerzett meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kértek belőle a biatorbágyiak

Érdekesség még, hogy Biatorbágyon nagy elánnal induló, magát újságírónak mondó, mások szerint inkább propagandista Dezse Balázs is csúnyán leszerepelt. Nem kértek belőle a biatorbágyiak. Hasonló helyzet alakult ki Solymáron is.

Leszerepelt a piros sapkás Dezse Balázs is

Forrás Facebook/Nánási-Kézdy Tamás

Solymáron megbukott az eddigi fideszes polgármester

Solymáron megbukott a települést 2006 óta vezető fideszes polgármester, aki mindössze a szavazatok 39 százalékát szerezte meg. A helyi TESO Egyesület színeiben induló kihívója, Zlinszky Péter viszont 55 százalékkal győzött.

A Fidesz Solymáron a többségét is elvesztette

A TESO Egyesület, az új polgármester jelölőszervezete a képviselő-testületben is többséget szerzett, a nyolc egyéni körzetből hatban is az egyesület képviselőjelöltjei nyertek, és még a kompenzációs listáról is delegálhatnak egy tagot, így az új polgármester kényelmes, 7:4-es többségben kezdheti meg majd októberben ötéves ciklusát.

Budaörsön megint leszerepelt a Fidesz

A budai oldal legnagyobb buktája címet a Budaörsön polgármesternek induló, fideszes Czuczor Gergely mondhatja magáénak. Polgármester-jelöltként ismét megbukott, ráadásul a Budakörnyéki Fidesz elnökeként is leszerepelt. Budaörs az a város, ahol azt mondják “teljesen felesleges bárkinek is elindulnia, úgyis Wittinghoff Tamás nyer”. A jelenlegi polgármester az ország egyetlen településvezetője, aki még az SZDSZ színeiben nyert önkormányzati választást. Wittinghoff Tamást 1991 februárjában választották meg Budaörs polgármesterének, azóta zsinórban, toronymagasan minden választást megnyert, most 67 százalékot ért el, meg fideszes kihívója szerény 26 százalékra volt csak képes.

Czuczor Gergelyt még Menczer is szégyelli

A most leszerepelt fideszes Czuczor Gergely volt az, akiről a térség fideszes országgyűlési képviselője, Menczer Tamás pár napja azt mondta, hogy szégyelli, hogy a választókerületi elnök, vagyis Czuczor Gergely összecsinálta magát és leszedette a háborús plakátokat Piliscsabán. Ez esetről ebben a cikkünkben írtunk.

Komoly csapás

A Budakörnyéki Fidesznél várhatóan alapvető változásra lesz szükség, ha nem szeretne a kormánypárt további szavazókat veszíteni. A térségben a kisebb településeken sikerült csak a fideszes jelölteknek győzni. Budakeszin is rezgett a léc, hiszen az eddig legyőzhetetlennek tartott fideszes Győri Ottilia mindössze 120 szavazattal tudott nyerni, azonban a 14 ezer fős Biatorbágy és a 10 ezres Solymár elvesztése komoly csapás a Fidesznek a budai oldalon. Egy portálunknak nyilatkozó elemző szerint Magyar Péter helyi szavazói alakították át a térség politikai palettáját. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép forrása: MTI/Lehoczky Péter