Az általános iskolai tanár diákjaival szállt fel az egyik budapesti villamosra, amikor a vádlott belekötött az egyik diákba, majd egy machetével támadta meg a tanulóit védő pedagógust. Az eset a 18. kerületben történt.

Villamoson utazott

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 18-án, kora délután, a XVIII. kerület, Béke tér és Határ út között közlekedő 50-es jelzésű villamoson utazott.

Jöttek a gyerekek

A Szarvas csárda téri megállónál a villamosra felszállt egy budapesti általános iskola pedagógusa, és az általa kísért 17 fős, 8. osztályos általános iskolásokból álló csoport.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Műfelháborodás

A tanár és a diákok felszállása után a vádlott emelt hangon sérelmezte, hogy az egyik diák hozzáért, miközben szállt fel a villamosra.

A tanár kiállt a gyerekekért

Ezt meghallva, a gyerekeket kísérő tanár a vádlotthoz lépett, aki erre káromkodva kérdezte meg tőle, hogy mit akar. A tanár közölte a vádlottal, hogy ő a diákokat felügyelő tanár, és kérte a férfit, hogy nyugodjon meg, mert úgyis mindjárt leszállnak.

Előkerült a machete

A vádlott ekkor a vád szerint elővett a kabátja belső zsebéből egy 32 cm hosszú pengéjű machetét, és annak hegyét a tanár nyakához érintette, miközben közölte vele, hogy el fogja vágni a torkát, majd az állkapocs alatt meg is sebesítette vele a sértettet.

Hátulról támadott

Ekkor a pedagógus úgy döntött, hogy diákjaival már a következő megállóban leszáll a villamosról, ezért hátat fordított a vádlottnak, aki ekkor a machetével megszúrta.

Jöttek a rendőrök

A tanár és diákjai leszálltak a villamosról, a vádlottat pedig a villamosvezető bejelentése alapján a rendőrök a következő megállóban elfogták. 

Meghalhatott volna

A szúrás, jellegénél fogva, akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna. A súlyosabb sérülés elmaradása csupán a sértett távolodó mozgásának, valamint vastag ruhájának volt köszönhető. 

A felvételen a rendőrök intézkednek a vádlottal szemben

Letöltendő börtönt kérnek rá

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével, és felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.