Hogyan őrizhető meg a szép zöld gyep üdesége, egészsége, erőssége? Mert bizony, főleg manapság, az aszályos időszakok következtében nem egyszerű a fűgondozás. Az az elképzelés már régen nem állja meg a helyét, hogy füvesíteni a legkönnyebb feladat. Mert még elszórni a magokat tényleg nem bonyolult, ám felnevelni, megerősíteni, és megőrizni a zöldellő fűszálakat annál komolyabb kihívás. Szerencsére egy-két kézre álló eszközzel, kellékkel a siker bebiztosítható. Nézzük, hogy melyek ezek!

A rendszeres fűnyírás az erős gyep titka

Aki azt gondolja, hogy jó, ha a fű égig ér, ráér a levágása, az téved. Az ápoltság egyik kulcsa a rendezettség. S ebbe a csüdig érő fű nem fér bele. Az erős benzines fűkaszák azonban hűséges, kezes segítőtársakká válhatnak. Egyrészt velük könnyedén letisztíthatóak még a leginkább vadregényes tájak is. Másrészt egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező típus évtizedeken át hűségesen szolgálhat.

Sokan teszik fel azt a kérdést ezen a ponton, hogy miért éppen a benzines alternatívák olyan népszerűek? A válasz egyszerű. Azért, mert ezek képesek a legnagyobb teljesítményre, teherbírásra. A kaszálás nem gyerekjáték, jelentős fizikai állóképességet igényel, viszont a munka menetét nagyban felgyorsíthatja és leegyszerűsítheti az az eszköz, ami minden paraméterével megfelel az egyéni elvárásoknak.

Mi van akkor, ha a fű érintetlensége nem tartható fenn?

Előfordulhat, hogy a parkolás nem oldható meg másképp, mint a fűre állva. Ez bizony a gyep végét is jelenthetné, kivéve, ha a tartós gyephálók valamelyik típusa kézközelben van. A leterítésével ugyanis megőrizhető a fű erőssége, ideális állapota, és a terhelhetőségének a mértéke ezzel párhuzamosan a kiindulási érték sokszorosává növelhető. Vagyis megéri élni az előnyeivel.

Még akkor is, ha történetesen csak egy kerti ülőgarnitúra kerül rá, hiszen ha mindenki kényelmesen elhelyezkedik az szintén jócskán plusz súlyterhelést jelenthetne, kivéve persze, ha a gyeprács gondoskodik a károsodásmentes helytállásról.

Kép forrása: The Toidi/Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.