Hét ember halt meg, négy pedig megsérült, miután egy illegális migránsokat szállító autó egy háznak ütközött és felborult éjfélkor Mórahalom belterületén.

Szerb sofőr

Egy szerb rendszámú egyterű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva nagy sebességgel megpróbált elmenekülni, de a járművel egy háznak ütközött és az autó felborult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt 7 ember

A balesetben heten a helyszínen életüket vesztették és négy ember – köztük a sofőr – megsérült . A gépkocsivezetőt a rendőrök a elfogták, ellene embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

55-ös úton

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél.

20 métert csúszott

Az autó egy virágbolt bejáratának csapódott, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű az ütközés helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Hat éve 71 ember fulladt meg egy magyar kamionban

Órákig Magyarországon haladt az a kamion 2015-ben, amelynek rakterében 71 szír fulladt meg. Köztük volt 4 gyerek is. A járművet a sofőrje az A1-es osztrák autópálya mellett hagyta.

Két év után történt vádemelés

A magyar ügyészség 11 – afgán, bolgár, illetve libanoni – férfivel szemben emelt vádat. A kamiont egy 25 éves bolgár férfi vezette, előfutóként pedig egy 38 éves bolgár férfi kísérte.

Dörömböltek, de a sofőr nem állhatott meg

A vádirat szerint a migránsok mintegy fél órával az indulás után dörömböléssel és kiabálással jelezték, hogy nem kapnak levegőt, amelyet a sofőr és előfutója is hallott. A problémát bolgár főnökük közvetítésével telefonon jelentették a bűnszervezet afgán vezetőjének, ám többször is azt az utasítást kapták, hogy ne nyissák ki a raktér ajtaját, ne foglalkozzanak a fuldokló emberekkel, hanem minél hamarabb jussanak el Nyugat-Európába.

Újabb fuvar

A bűnszervezet tagjai, másnap hajnalban, ismét Mórahalom mellett, 67 migránst zsúfoltak egy ugyancsak szellőzés nélküli, zárt hűtőkocsiba. A vádlottak őket az ausztriai Golsig szállítottak. A migránsok ez esetben ki tudták rúgni a kamion rakterének ajtaját, így senki sem halt meg.

Életfogytiglan

A bandavezér és a kamion vezető férfi életfogytiglant kaptak, amelyből nem szabadulhatnak. A felvezető autó sofőrje 30 év után szabadulhat. A jogerős ítéletet 2019-ben hozták meg.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.