A 10-es főút pilisvörösvári szakaszának beruházása szeptember 27-én, hétfő reggel új fázisba lép. Az út egyhetes marását követően elkezdődik az felület aszfaltozása. A dugóknak tehát még nincs vége!

Hétfőn reggel 7-kor kezdenek

A munkálatokat hétfőn reggel  7 órakor kezdik az út előseprésével és a középvonal kimérésével,  ekkor már szakaszzárásokra kell számítani. Az aszfaltozást ezt követően 8 órakor kezdik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehet rámenni

Az aszfaltozott részekre legalább két órán keresztül nem lehet ráhajtani, így ez a munkafázis az elmúlt heti útmaráshoz képest hosszabb szakaszok zárásával fog járni. Az autósoknak ennek megfelelően jóval nagyobb torlódással, sokkal hosszabb várakozási idővel kell számolni – írják a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Érdemes más útvonalat keresni

Alternatív útvonalként Pilisszentiván – Solymáron keresztüli kerülőút javasolt, de itt is intenzív forgalommal érdemes számolni. A 3,5 tonnánál nehezebb teherautók továbbra is a 10-es út karbantartással érintett szakaszán haladnak. Ismét fontos hangsúlyozni, hogy az érintett időszakban a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használata javasolt.

Két hét majdnem két kilométer felújítása

Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, erősen megnövekedett menetidőre számíthatnak a Pilisvörösváron keresztül közlekedők szeptember 20-től várhatóan két héten keresztül, mert a Magyar Közút Zrt. újraaszfaltozza 10-es út majdnem teljes vörösvári szakaszát a Kodály Zoltán utca és az Attila utca között, mintegy 1700 méteren.

Napi 22 ezer jármű

Ezen a szakaszon naponta megközelítőleg 22 ezer gépjármű halad át, így terhelése óriási. Az itt közlekedőknek jelentősen megnövekedett menetidővel kell kalkulálni, illetve alternatív útvonalat, közlekedési megoldást találni.

Forgalomkorlátozás

A Közút tájékoztatása szerint az újraaszfaltozást 2021. szeptember 20 – október 1. között végzik. Ennek fázisai a burkolat előkészítése, marása (szeptember 20 – 24.), majd az aszfalt réteg terítése, tömörítése (szeptember 27 – október 1.), végül pedig a felfestések és a fedlapok, víznyelők szintbe helyezésével zárul a munka. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra, illetve sebességkorlátozásra kell számítani.

Egyre több autó

Pilisvörösvár vezetése még 2018-ban kezdett tárgyalásokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel a 10-es út elhasználódott burkolatának felújításása ügyében. A főút forgalma évről-évre folyamatosan emelkedett, a burkolat állapota pedig egyre jobban romlott. Ez nagymértékben zavarta mind az út mentén élőket, mind pedig az erre közlekedőket.

Nem halasztható

Bár a Közút a kritikus részek kátyúzási munkálatait időről időre elvégezte, ez hosszútávon nem nyújtott megoldást, az út komolyabb karbantartása elérkezett a nem halasztható besorolásba. Az önkormányzati tárgyalások eredményeképpen és Vitályos Eszter államtitkár közreműködésével, a Magyar Közút Zrt. forrásbiztosításával a cég a jelenlegi beruházás keretében elvégzi a 10-es út majdnem teljes pilisvörösvári szakaszának újraaszfaltozását.

Home office

Mindenképpen javasolt alternatív közlekedési módok, a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használata, illetve aki teheti válassza, kérje a karantén időszaka alatt már bejáratott otthoni munkavégzést – teszik hozzá a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aszfaltozás Pilisvörösváron – Forrás: Pilisvötösvári Polgármesteri Hivatal