Hétfőn délután Érden gázolt a vonat. A Székesfehérvárra tartó szerelvény egy utcai átjáróban ütött el egy embert. A történtek miatt valószínűleg komoly közlekedési káosz várható az előttünk álló órákban.

Érden történt

A Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra 13:27-kor indult vonat Érden, a Bagoly utcai átjáróban elütött egy embert. Egyelőre még nincs információ arról, hogy mi történt vele, mennyire súlyosak a sérülései és túlélte-e a gázolást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Módosított útvonalon

A helyszínelés végéig a G43-as vonatok Budapest-Kelenföld és Tárnok között módosított útvonalon közlekednek, nem érintik Budatétényt, Barosstelepet, Érdligetet, Érd felsőt, helyette Érd alsón állnak meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átszállítják az utasokat

A balesetben érintett vonat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével egy másik vonatra szállítják át – adta hírül a Mávinform.

Az utasok isszák meg a levét

Az elmúlt időszakban lényegében minden napra jutott egy-egy vasúti baleset, ami a személyes tragédiákon túl sok ezer embernek okoz bosszúságot, hiszen az elhúzódó helyszínelések miatt alaposan felborul a menetrend. „Nem a vonat a hibás, és megint több száz utas meg a mozdonyvezető issza meg a levét egy ilyen esetnek!” – fogalmazott egy kommentelő a Facebookon.

Vadgázolás is történt

Hétfőn egy másik említésre méltó eset is történt: a Szolnokról Hatvanba 12:33-kor elindult személyvonat mozdonya Szolnok és Újszász között vadgázolás következtében meghibásodott. A vonathoz másik mozdonyt küldtek, majd Szolnokra visszahúzták, utasai pedig a következő, Szolnokról Hatvanba induló vonattal utazhattak el.

Vasárnap esti baleset

Vasárnap este, a Déli pályaudvarról Siófokra 21:54-kor elindult személyvonat elgázolt egy embert Nagytétény és Tárnok között. A késő éjszakáig tartó helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok ezen a szakaszon.

Két vonattal is ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy egészen durva, akciófilmbe illő horrorbaleset történt pénteken hajnalban Alsógödnél, ahol egy koreai férfi a sínekre hajtott, és először az egyik, majd egy másik vonat is ütközött az autójával. Annak ellenére, hogy az autóból csupán egy roncs maradt, a férfi csodával határos módon ép bőrrel megúszta a balesetet. A szemtanúk szerint a saját lábán szállt ki a szinte porrá zúzott fekete személygépkocsiból

Kiugrott a kocsiból a férfi

Mint utóbb kiderült: az első vonat nekiment az autónak, és ezután a férfi ki tudott ugrani belőle. A második vonat érkezésénél már nem ült benne, és nagy szerencséje volt, mert a szemtanúk szerint ez a szerelvény zúzta igazán össze a kocsit. „Mi már csak a roncsot láttuk, és biztosra vettük, hogy a sofőr már nem él” – mondta egy helybeli.

A kocsi tetejére ült

A férfi a körülményekhez képest jól volt a baleset után. Saját magának hívta ki az autómentőket, és a kocsi tetejére ülve várta meg a mentőket is. A hírek szerint csak könnyebben sérült, de természetesen végül elvitték a mentők a megfigyelés miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció