Teljes hosszában lehet sétálni az Andrássy úton és a városligeti Kós Károly sétányon a Föld napja alkalmából. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ma reggel 5 órától vasárnap estig használhatják a gyalogosok az utakat.

Már nem csak a rakpart a gyalogosoké

A közlekedési társaság a közleményében azt írja, hogy a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett már a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik vasárnap este tíz óráig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Keresztül lehet sétálni Budapesten

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ez lezárásokat is jelent

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy szombat reggel öttől vasárnap este tízig a pesti alsó rakparton kívül lezárják az autósok elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.

Lesz módosítás is

A forgalmi zár miatt a 105-ös busz módosított útvonalon fog közlekedni: a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban állnak meg, valamint a Honvédkórháznál lévő ideiglenes megállóhelyen. A Hősök tere ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.

Ez lesz az éjszakai busszal

Mint írják, a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út-Podmaniczky utca útvonalon jár.

Itt az újraindulás

A folyamatos oltásoknak és a koronavírus harmadik hullámának enyhülése miatt a kormány úgy döntött, hogy szombaton újabb enyhítések lépnek életbe. A mai naptól újra kinyithatnak a vendéglátó helyek teraszai, a kijárási tilalom kezdete pedig este 11 órára módosul.

Elértük a 3,5 milliót

A korlátozások enyhítése azért is következett be, mert elértük a 3,5 milliomodik oltás beadatását. Ezt még Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki kormányinfón, hogy pénteken már biztosan elérjük ezt a számot, vagyis szombaton jöhet az újabb enyhítés. A következő nagy lépés az enyhítések felé 4 millió beoltottnál lesz.

Ezek lesznek a szabályok

A teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell majd maszkot viselniük, a felszolgálóknak viszont igen. A kormány ezenkívül eltörölte az önkormányzatoknak járó közterületi díjat a teraszok után. A kijárási tilalom kezdete este 11 órára módosul.

Jövő héten újabb nyitás

4 millió beoltottnál megnyílnak a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző és fittnestermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Andrássy út – Forrás: BudaPestkörnyéke