Mint ha a törvények és határozatok nem lennének érvényesek, minden megy ugyanúgy tovább. Hogy miért – azt senki sem tudja. Aki meg igen, az hallgat.

Még nagyobb a süllyedés

Egyre jobban süllyed a 11. kerületi Barackmag utcában az útburkolat, ahol egy apartmanház építése miatt forrnak egy ideje az indulatok. Már nem csak a járda, de az utca egy része is beszakadt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pedig volt tiltás

A helyiek szerint az okozza a problémát, hogy nem építettek megfelelő támfalat az építkezéshez. Az egyik lakó szeptember végén videóra vette, amint annak ellenére folynak tovább a munkák, hogy azt a kormányhivatal megtiltotta és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) lezárta a területet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hallgatnak

A kerület egyik szocialista képviselője hónapok óta követi az ügyet, amelyben információi szerint október elején történt valami. A munka pedig azóta is folyik. A politikus azt állítja, hogy az utóbbi hetekben hiába keresik a kormányhivatalt, nem érkezik válasz.

Már nyáron is így nézett ki az úttest

Forrás: Facebook

Még elutasítást sem kapnak

Itt a probléma az, hogy még egy elutasító választ sem kapunk, mert ha kapnánk egy elutasító választ, akkor lehetőségünk lenne jogorvoslati kérvényre ezzel kapcsolatban, de még elutasító választ sem kapunk – magyarázta Keller Zsolt. De nem csak ő, de a helyiek sem kapnak válaszokat.

Rejtély, hogy pontosan mi történik

Az Újbudai Védegylet főtitkár helyettese arról számolt be, hogy közérdekű adatigénylést nyújtottak be az ügyben, hogy egyáltalán megtudják, mi folyik ott, ugyanis senki nem tud semmit. Az ügy fejleményeiről beszámoló RTL is kereste a kormányhivatalt.

Az építkezés távolabbról

Forrás: László Imre Facebook-oldala

Volt már bírság is

Onnan azt írták, hogy több ellenőrzést is tartottak, a jogszabálysértések miatt többször is leállították a kivitelezést, a munkák folytatását a vészhelyzet megszüntetéséig megtiltották. Az építtető csaknem 15 millió forint bírságot is kapott, mivel ezeknek nem tett eleget.

Mit csinál az adóhatóság?

Az ügyet pedig végrehajtásra átadták a NAV-nak. Arra sem a kormányhivataltól, sem a NAV-tól nem kaptak választ, jelenleg a beruházó hivatalosan végezheti-e a területen a munkát. Azonban az biztos, hogy az útburkolat tovább süllyed, s az áldatlan állapotok nem szűntek meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk az Újbudai Védegylet Facebook-oldaláról származik.)