Megszólalt annak a kislánynak a nagymamája, aki öt hónaposan halt éhen Tarnazsadányban. A szerencsétlen sorsú kisbaba csak 3 kiló volt, a családja szerint bármit is tettek, nem gyarapodott a súlya. Emberölés miatt a rendőrség nyomoz az ügyben.

Éhen halt egy gyerek

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy meghalt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban. Úgy tudni, hogy a gyerek mindössze három kilogramm volt, alultáplált. Egy rászoruló családokat segítő szervezet közösségi oldalán azt írta, hogy a kislány éhen halt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomoz a rendőrség

Szabó Boglárka r. főtörzsőrmester, sajtóreferens azt mondta, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem hízott

 „Mindig kiváltottuk a tápszert, etettük, de nem hízott. Még mi is sajnáltuk, hogy mért nem hízik, mint más kicsi, hogy fejlődött három hónaposan. Ő volt öt hónapos és olyan volt, mint aki most született” – mondta az idős asszony a TV2 Tények adásában.

Megviselte a családot

„Csak felkelt és úgy találtuk, a gyerekágyban” – mondta a nagymama, aki hozzátette: az egész családot megviselte a tragédia.

12-en éltek együtt

Időközben kiderült az is, hogy a tarnazsadányi házban 12-en élnek együtt. A kislány szüleinek összesen 5 gyermeke született, most már sajnos csak 4-en maradtak. A többi gyereket jelenleg a dédnagymama gondozza.

Összefogtak a helyiek

Az RTL Híradóban a település polgármestere elmondta: összefogtak a családért és étellel segítik őket. „Biztonságossá tettük a lakóház környezetét, tehát megcsináltuk a kerítést, a kaput, az áramszolgáltatást, építési anyagokat adtunk, mások is adtak építési anyagokat, bútorokat, amiket én tudok, ruhákat, tisztítófelszerelést” – mondta Koczka Ferenc polgármester.

Halott gyerek az autóban

Idén áprilisban írtunk arról, hogy egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások.

Megfulladhatott

A rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta.

Alultápláltak voltak

A kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció